Gjenopptar søket etter 58 år

Politiet har satt i gang et søk etter at en hodeskalle ble funnet på Saddleworth Moor.

DREPT: Liket til 12 år gamle Keith Bennett har fortsatt ikke blitt funnet etter at han ble drept i 1964. Foto: Andrew McCaren / LNP / NTB
DREPT: Liket til 12 år gamle Keith Bennett har fortsatt ikke blitt funnet etter at han ble drept i 1964. Foto: Andrew McCaren / LNP / NTB Vis mer
Publisert

Keith Bennett var bare 12 år gammel da han ble torturert og drept av Ian Brady og Myra Hindley i 1964. Liket hans ble aldri funnet, men nå har politiet begynt å grave i området etter at det ble gjort funn av en hodeskalle.

Det var en ekspertgruppe som oppdaget hodeskallen i Saddleworth Moor i Nordvest-England. Saken har blitt omtalt av flere internasjonale medier, blant annet britiske Independent og BBC News.

Rettsmedisinske antropologer har allerede undersøkt prøver av kroppsvev som ble funnet i området.

Politiet begynte å søke etter den forsvunnede gutten i går, men ble tvunget til å avslutte rundt klokka 16.45 på grunn av dårlig vær. Det ble lagt presenning over plassen politiet jobbet på, og søket skal gjenopptas i dag.

SØKER: Både politiet og etterforskere søker etter liket til den savnede gutten. Foto: AFP / NTB
SØKER: Både politiet og etterforskere søker etter liket til den savnede gutten. Foto: AFP / NTB Vis mer

Ble torturert

Bennett var på vei til bestemoren sin da han ble lokket inn i en bil av Hindley 16. juni 1964.

Brady og Hindley drepte til sammen fem barn mellom 1962 og 1965. Bennett er den eneste av de fem drapsofrene som enda ikke har blitt funnet.

Året etter at det siste drapet skjedde, ble både Brady og Hindley fengslet på livstid. Politiet fant ut at de ranet og torturerte ofrene seksuelt, før de begravde dem på Saddleworth Moor i Pennines, en fjellkjede i England.

De fem drepte er Pauline Reade (16), John Kilbride (12), Keith Bennett (12), Lesley Ann Downey (10) og Edward Evans (17).

Vil løse mysteriet

Det var partneren til Hindley sin søster som ringte og varslet politiet, etter at han hjalp paret med å begrave liket til det siste drapsofferet.

Oppdagelsen av hodeskallen skjedde etter at forfatter Russel Edwards satt sammen et team av eksperter for å prøve å løse mysteriet.

INTENS KAMP: En nyala blir omringet i Kruger nasjonalpark. Idet den tror den er trygg, smeller det igjen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Latest Sightings Vis mer

- Jeg tror det er menneskelige levninger der. Politiet må se etter det.

Det sa en av ekspertene på laget, rettsmedisinsk arkeolog Dawn Keen, ifølge Independent.

- Jeg kunne se hjørnetennene, fortennene og den første jekselen på bildene. Det er venstre side av en overkjeve. Det er ikke mulig at det er et dyr, sa Keen til britiske Daily Mail.

Kommer til å ta tid

I en uttalelse fredag ettermiddag, sa politioffiser ved Greater Manchester Police, Martin Bottomley, at politiet tok vurderinger av stedet torsdag ettermiddag.

- Vi er i en tidlig fase der vi vurderer informasjonen vi har blitt gjort oppmerksom på. Det er altfor tidlig å være sikker på om det er menneskelige levninger som har blitt oppdaget, og det forventes å ta litt tid, sa Bottomley, ifølge Independent.

Verken Brady eller Hindley ønsket å si hvor de hadde begravd Bennett, og de er begge nå døde.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer