Gjenopptar våpenhvilen i Makedonia

NATO har fått den makedonske regjeringen og den etniske albanske geriljaen til å bli enige om å gjenopprette våpenhvilen, som er blitt brutt med harde kamper de siste tre dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder diplomater i den makedonske hovedstaden Skopje. Ifølge avtalen, som NATOs spesialutsending Pieter Feith har forhandlet fram, skal albanernes nasjonale frigjøringshær UCK trekke seg tilbake fra områder den har okkupert siden våpenhvilen ble satt i verk 6. juli.

Tilbaketrekningen av etniske, albanske geriljasoldater skal gjøre det mulig for slaviske innbyggere som har vært på flukt å vende tilbake til hjemmene sine igjen.

Den makedonske regjeringen sa at den til gjengjeld ville begrense sine soldaters aktiviteter rundt byen Tetovo, som domineres av etniske albanere.

Avtalen er undertegnet av sjefene for den makedonske hæren og det makedonske politiet.

Nye kamper - albansk retrett

Tidligere i dag brøt det ut nye kamper i byen Tetovo nordvest i landet, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået AFP.

Kraftige eksplosjoner og skudd kunne høres i byen, og det skal ha vært skuddvekslinger rundt en stadion.

Kampene fulgte i kjølvannet av voldsomme sammenstøt både mandag og tirsdag.

To mennesker er drept og mer enn 30 skadd i de siste dagenes sammenstøt, til tross for våpenhvilen som ble innført 5. juli.

Etniske, albanske opprørere i den nasjonale frigjøringshæren UCK skal være i ferd med å trekke seg tilbake til stillingene de hadde søndag, før de siste kampene brøt ut.

Tilbaketrekningen skal være et resultat av en avtale mellom den albanske opprørslederen Ali Ahmeti og FNs spesialutsending Peter Feith, fortalte en lokal geriljaleder til nyhetsbyrået DPA på telefon onsdag kveld.

(NTB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 334433341


Varnish cache server