Gjensidige NOR søker konsesjon

Sparebanken NOR og Gjensidige sender i neste uke sin søknad om konsesjon for det nye finanskonsernet Gjensidige NOR. Sparebanken NOR vil hente inn 2 milliarder i frisk kapital for oppkjøpet av Gjensidige Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sparebanken NOR vil gjennomføre en rettet emisjon på 2 milliarder kroner mot eierne av grunnfondsbevis. Emisjonen skal finansiere oppkjøpet av Gjensidige Bank samt dekke kapitalbehov i forbindelse med bankens vekst.

- Gjensidige NOR sender i neste uke søknad om konsesjon til Finansdepartementet, fortalte konsernsjef Kjell O. Kran, da han presenterte organisasjonsplanen og lederkabalen for det nye finanskonsernet på en pressekonferanse i dag.

Det er usikkert hvor lang tid konsesjonsbehandlingen vil ta, men Kran understreker at det nye konsernet ikke har møtt politisk motbør til nå.

Filialer

Gjensidige NOR får 8000 ansatte og blir landets nest største finanskonsern. Utbyttepolitikken skal ikke endres.

Konsernet får sitt hovedkontor i Oslo, mens datterselskapet Gjensidige Liv fortsatt vil ha hovedsete i Trondheim. Sammensmeltingen av de to finanskonsernenes filialnett kan bety nye bankfilialer på en del steder det til nå bare har vært forsikringskontorer. Gjensidige NOR legger dessuten opp til et samarbeid med lokale sparebanker utenfor konsernet, slik at de kan tilby alle konsernets tjenester lokalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer