Gjensidige NOR søker konsesjon

Sparebanken NOR og Gjensidige sender i neste uke sin søknad om konsesjon for det nye finanskonsernet Gjensidige NOR. Sparebanken NOR vil hente inn 2 milliarder i frisk kapital for oppkjøpet av Gjensidige Bank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sparebanken NOR vil gjennomføre en rettet emisjon på 2 milliarder kroner mot eierne av grunnfondsbevis. Emisjonen skal finansiere oppkjøpet av Gjensidige Bank samt dekke kapitalbehov i forbindelse med bankens vekst.

- Gjensidige NOR sender i neste uke søknad om konsesjon til Finansdepartementet, fortalte konsernsjef Kjell O. Kran, da han presenterte organisasjonsplanen og lederkabalen for det nye finanskonsernet på en pressekonferanse i dag.

Det er usikkert hvor lang tid konsesjonsbehandlingen vil ta, men Kran understreker at det nye konsernet ikke har møtt politisk motbør til nå.

Filialer

Gjensidige NOR får 8000 ansatte og blir landets nest største finanskonsern. Utbyttepolitikken skal ikke endres.

Konsernet får sitt hovedkontor i Oslo, mens datterselskapet Gjensidige Liv fortsatt vil ha hovedsete i Trondheim. Sammensmeltingen av de to finanskonsernenes filialnett kan bety nye bankfilialer på en del steder det til nå bare har vært forsikringskontorer. Gjensidige NOR legger dessuten opp til et samarbeid med lokale sparebanker utenfor konsernet, slik at de kan tilby alle konsernets tjenester lokalt.

Konsernet vil bestå av tre selvstendige selskaper, Sparebanken NOR, Gjensidige Liv og Gjensidige Skade. De vil få en felles konsernledelse, der konsernsjefen også har det øverste administrative ansvaret i de tre datterselskapene.

Administerende direktører i de tre selskapene blir Olav Hytta (bank), Bente Rathe (kapitalforvaltning og livsforsikring) og Sverre Høegh Krohn (skade). Krohn blir dessuten viskonsernsjef i Gjensidige NOR fra starten, og vil overta som konsernsjef i det nye konsernet fra august 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer