Gjenskapte Annes siste steg

Politiet i Førde rekonstruerte i dag Anne Slåttens siste bevegelser før hun ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/FØRDE (Dagbladet.no): I ettermiddag ble en politikvinne i Førde ikledd identiske klær som Anne Slåtten (22) hadde på seg da hun ble drept forrige søndag. Politikvinnen gikk deretter den samme løypa som Slåtten antas å ha gått før hun møtte sin drapsmann.

Målet med rekonstruksjonen er å få inn flere vitneobservasjoner fra mennesker som kan ha sett sykepeierstudenten denne morgenen.

- Vi gjør dette for å se om vi kan få noen flere tips som følge av mediedekningen, sa lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til Dagbladet.no tidligere i dag.

Få vitner

Politiet går ut fra at den drepte sykepleierstudenten gikk fra hybelen sin på Hamretunet omtrent klokka 06.50 søndag morgen. Slåtten ble observert av en kvinne like ved Fossebrua klokka 07.00. Dette er rundt en kilometer fra åstedet. Like etterpå hørte et vitne et forferdelig skrik, men det er lite trolig at skriket kom fra Anne Slåtten.

Noen minutter over klokka 07 ble hun observert i krysset Angedalsveien/Grovene, omtrent 800-900 meter fra stedet hun ble funnet drept. Dette er politiets siste sikre observasjon av 22-åringen, og for etterforskerne er det en gåte at bare to personer har sett Anne Slåtten i løpet av hennes gåtur fra hybelen til drapsstedet i Angedalsveien.

Etter dagens rekonstruksjon håper Førde-politiet at flere vitner husker å ha sett Slåtten den fatale søndagsmorgenen.

Kvalt

Anne Slåtten, som opprinnelig kom fra Hjelmeland i Rogaland, begynte på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i fjor høst. Samme helg som hun ble drept, skulle hun begynt praksistida si på sykehjemmet Førde helsetun.

Tidlig søndag morgen i forrige uke ble kolleger bekymret da 22-åringen aldri dukket opp på jobb. De kontaktet venner og hybelkamerater av Slåtten, som på ettermiddagen meldte henne savnet til politiet.

Dagen etter ble liket av den unge kvinnen funnet ved veien til sykepleierstudentens jobb i Førde sentrum.

Trolig ble hun kvalt og drept noen minutter før klokka 07.30 søndag morgen.

REKONSTRUKSJON: Slik var Anne Slåtten kledd da hun ble drept forrige helg. 22-åringen var 178 cm høy og blond, og hun hadde på seg svart jakke med hette, og lyse bukser. Nå håper politiet at bilder av antrekket hennes kan hjelpe eventuelle vitner å huske