Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sydmar Lodge Sykehjem:

Gjenskapte ikoniske albumcover

Ønsket at sykehjem skulle være et sted for glede, istedenfor sorg.

SKILT VED FØDSELEN? David Bowie sitt album, var ett av flere som ble gjenskapt av beboerne på sykehjemmet. Foto: Robert Speker / Sydmar Lodge
SKILT VED FØDSELEN? David Bowie sitt album, var ett av flere som ble gjenskapt av beboerne på sykehjemmet. Foto: Robert Speker / Sydmar Lodge Vis mer

Beboerne ved Sydmar Lodge i London har vært i lockdown i over 120 dager på grunn av pandemien, noe som fort kan bli kjedelig og ensformig i lengden.

Det ville Robert Speker gjøre noe med!

Han er aktivitetskoordinator ved sykehjemmet, og forteller til CNN at han ville tenke litt utenfor boksen, når det kom til aktiviteter som kunne få opp humøret blant beboerne.

- Jeg har hatt ideen en stund nå, og følte dette var noe beboerne virkelig kunne sette pris på, sier Speker.

Se alle bildene lenger nede i saken.

GIFTET SEG: I helga giftet den russiske influenseren Marina Balmasheva seg med sin tidligere stesønn, Vladimir «Vova» Shavyrin. I juni avslørte paret at de venter sitt første barn sammen. Foto: Instagram / marina_balmasheva Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Liknet på artistene

Briten bestemte seg for å ha en photoshoot på sykehjemmet, for å gjenskape flere kjente og ikoniske platecover, men med beboerne i hovedsetet.

Speker forteller CNN at han hadde plukket ut noen albumcover av blant annet Madonna, Bruce Springsteen, Taylor Swift og Adele som han ønsket å gjenskape.

Videre prøvde han å finne beboere som liknet litt, og som hadde lyst til å være med på opplegget.

GODT HUMØR: Robert Speker ville gjøre noe for å få opp stemninga på sykehjemmet han jobber ved. Foto: Robert Speker / Sydmar Lodge

Signert plate

Noen av beboerne hadde også egne ønsker til hvilke albumcover de kunne tenke seg å gjenskape.

93 år gamle Sheila fortalte Speker at hun ønsket å bli avbildet som coveret til Rag'n'Bone Man sitt album «Human», fordi hun hadde møtt vokalisten, og fått albumet sitt signert.

Alle beboerne var, ifølge Speker, gira på å være med på prosjektet, og synes det var gøy å kunne gjøre noe nytt, selv om de ikke var helt sikre på hvordan sluttproduktet kom til å bli.

- Alle syntes det var morsomt, og sa at de likte å se både seg selv og de andre beboerne i nye roller. Det ble mye latter og fnising, som var skikkelig godt å se, forteller han til CNN.

Speker delte alle bildene på facebooksida si i starten av juni, og etter at prosjektet ble lansert har han også startet en GoFundMe, for å hjelpe til å samle inn penger til «Dementia Friends UK».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!