Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjenstanden er ufarlig

Stort område ble sperret av ved USAs ambassade og Slottet.

«BOMBEBILEN»: Det var under denne bilen ambassadeansatte fant den mistenkelige gjenstanden. Alle strakstiltak ble iverksatt etter funnet. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET
«BOMBEBILEN»: Det var under denne bilen ambassadeansatte fant den mistenkelige gjenstanden. Alle strakstiltak ble iverksatt etter funnet. Foto: HANS ARNE VEDLOG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjenstanden som forårsaket en storstilt politiaksjon og evakuering rundt USAs ambassade i Oslo, viser seg å være harmløs, melder Oslo politidistrikt.

- Vi har funnet og sjekket ut en ufarlig gjenstand under en bil ved bygningen. Alle evakuerte kan returnere til området, melder operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt på Twitter.

Politiet opplyser at alle sperringer i området oppheves. Alle iverksatte tiltak «reverseres til normaltilstand», som de skriver.

Det var klokka 11.22 Oslo-politiet ble varslet om at en bil på vei inn på ambassaden hadde en mistenkelig gjenstand under seg. De tok ingen sjanser og sperret av og evakuerte et område i en radius på 500 meter - området omfatter store deler av Slottsparken og Solli plass.

All kollektivtrafikk ble stanset gjennom det avsperrede området, og samtlige nødetater sto parate. Politiets bombegruppe ankom tidlig og satte straks i gang med arbeidet for å avklare situasjonen - og har altså nå kommet til at det ikke dreier seg om noen bombe.

Dagbladet følger saken.

TOK INGEN SJANSER: Oslo-politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser, inkludert spesialtroppen, Delta. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET
TOK INGEN SJANSER: Oslo-politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser, inkludert spesialtroppen, Delta. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media