Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre har konkludert i varslersakene mot Tonning Riise

- Gjentatte brudd på Høyres retningslinjer

Partiet har konkludert med at den tidligere Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise har brutt partiets retningslinjer på en rekke punkter.

TILBAKE I DAG: Kristian Tonning Riise har vært sykemeldt, men gjenopptar i dag arbeidet på Stortinget. Samtidig har partiet konkludert i varselsakene mot ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TILBAKE I DAG: Kristian Tonning Riise har vært sykemeldt, men gjenopptar i dag arbeidet på Stortinget. Samtidig har partiet konkludert i varselsakene mot ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre har nå ferdigbehandlet og konkludert i varslersaken mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

- Høyre har i dag underrettet varslerne og Tonning Riise om at behandling av varslersakene mot ham er avsluttet. Det foreligger gjentatte brudd på partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk, og opptreden overfor medlemmer, skriver partiet i en pressemelding.

- Vår konklusjon etter samtaler med både Tonning Riise og varslerne er at han har brutt Høyres etiske retningslinjer, og vi anser tillitsforholdet mellom partiet og Tonning Riise som vesentlig svekket, sier John-Ragnar Aarset.

Har mistet verv

I meldingen skriver Høyre at Tonning Riises oppførsel allerede har medført at han har gått ut av vervet som leder i Unge Høyre, mistet verv i Høyres arbeidsutvalg og sentralstyret.

- Tonning Riise har fortsatt sitt verv som stortingsrepresentant fra Hedmark. Dette er et verv som han både har rett og plikt til å følge opp. Utover det som er nødvendig for utførelsen av Stortingsvervet, vil hans deltakelse i partiarrangementer begrenses, han skal ikke delta på noen Unge Høyre arrangementer, og han vil heller ikke få særskilte verv og talspersonsroller i Høyres stortingsgruppe resten av denne stortingsperioden, siteres Aarset på i meldingen.

Han får helller ikke lov til å delta på Høyres landsmøte, ifølge NRK.

På Stortinget i dag

Tonning Riise har vært sykemeldtd, men vil møte på Stortinget fra og med i dag.

- De alvorlige tillitsbruddene som har funnet sted, er vanskelig forenlig med den tilliten som kreves for å få renominasjon til folkevalgte verv for Høyre. Likevel er det de lokale nominasjonsprosessene og det lokale partidemokratiet som avgjør hvem som nomineres og ikke, avslutter John-Ragnar Aarset.

Tidligere denne uka ga den tidligere Unge Høyre-lederen et intervju med sin lokalavis, Østlendingen.

Har fortalte hat at han tror det blir rart og tøft å komme tilbake på jobben.

- Mange har med god grunn vært skuffet og sinte på meg. Nå er det tid for å rette ryggen, se folk i øya igjen – og kunne si unnskyld ansikt til ansikt, sa Tonning Riise til avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!