Gjenvalgt Frp-topp melder seg ut: - Norge i moralsk, økonomisk og verdimessig oppløsning

Her er de fire hovedgrunnene til at lederen i Sarpsborg Frp sier «Morn'a Siv».

 UT ETTER 30 ÅR:  Frp-topp Kai Roger Hagen i Sarpsborg - fram til i dag - følger ikke lenger partiets slagord fra forrige lokalvalg. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
UT ETTER 30 ÅR: Frp-topp Kai Roger Hagen i Sarpsborg - fram til i dag - følger ikke lenger partiets slagord fra forrige lokalvalg. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Profilert Frp-politiker i Østfold, Kai Roger Hagen, meldte seg i dag ut av Fremskrittspartiet etter å ha vært medlem siden 1980-tallet.

- Norge er i moralsk, økonomisk og verdimessig oppløsning, og Frp i regjering har ikke maktet å ta de riktige valgene for å hindre dette, sier  Hagen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Hagen ble i høst gjenvalgt til bystyret i Sarpsborg, der han er medlem av komite for samfunnsspørsmål. Han er også leder i Sarpsborg Frp.

Han har markert seg i verdispørsmål, og fikk nasjonal oppmersomhet for seinest for tre år siden da Sarpsborg kommune avviste et forslag om å forby ansatte å bruke hodeplagget hijab.

Hijab og jødemerking
Han mente muslimske menns «merking» av sine kvinner var å sammenligne med nazistenes merking av jøder med gule davidstjerner under annen verdenskrig.

Overfor Sarpsborg Arbeiderblad konkretiserer han fire temaer der han mener hans gamle parti har sviktet i regjering:

• svak forsvarspolitikk

• støtten til Israel har forvitret.

• Frp har blitt for liberalistisk i sin holdning til ny ekteskapslov.

• Partiet er med på å ta i mot altfor mange flyktninger.

- Den beste politikken på lang sikt er å stenge grensene, eller i hvert fall gjøre det mye vanskeligere enn i dag å komme til landet, sier han til avisa en en avskjedshilsen til sitt gamle parti.