Gjerdene på stranda

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Smiths Venner gir opp å kjøpe Østre Bolærne. Denne øyperlen forblir i offentlig eie, og kan for alvor åpnes for allmennheten. Det resultatet er oppnådd etter folkelige og politiske protester mot en stivsinnet forsvarsminister som sin vane tro ikke så noe som helst galt i det hun hadde gjort.

Sakene er svært ulike, men det går likevel ei linje fra statsrådens såkalte befaring på Østre Bolærne til hennes kommentarer til debatten om norske soldater har deltatt i krig i Irak. Under fullt medieoppbud dro Kristin Krohn Devold til Østre Bolærne og hevdet at allmennheten hadde rikelig adgang til øyene, selv om Smiths Venner kjøpte eiendommene og den eneste kaia på øya. Det var dumt av henne. Det var også dumt å uttale forleden at det er likegyldig om man kaller soldatenes innsats i Irak for krig eller noe annet.

Det gleder oss at til tross for forsvarsministeren, er Østre Bolærne sikret for allmennheten. Det bør også skje med de andre naturperlene som Forsvaret nå skal avhende. Forsvarsministeren har kort og godt fått en ny dagseddel undertegnet folket og Stortinget.

Knut Arild Hareide har overtatt i Miljøverndepartementet. Helt sesongriktig har han varslet en strengere praktisering av strandloven. Det håper vi han følger opp, men Hareides erklæring kommer samtidig som Høyre og Fremskrittspartiet opphever boplikten på helårsboliger på Tjøme. Nå eksploderer prisnivået der, slik det tidligere har gjort på Nøtterøy. Deretter blir det flere steinrike badegjester til å sette ut fluktstoler, tilfeldige sko, griller og andre tegn til liv som skal holde borte fastboende og andre representanter for allmennheten som er på jakt etter en flekk fri natur å kose seg på. De møtes av ulovlige gjerder og, i noen tilfeller, kampestein dumpet fra lektere i fristende naturhavner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer