Gjerdrum-raset: Dette er status nå

I løpet av natten er det lett med både helikopter, droner og redningshund i skredområdet.

Publisert
Sist oppdatert

I morgentimene torsdag er søket fortsatt resultatløst, etter de ti personene som har status som savnet etter skredet som gikk rundt 04 natt til onsdag.

I løpet av natta har det vært noe forvirring rundt om det har blitt sendt en hund ned til rasområdet eller ikke, men klokka 06 bekrefter politiet at både hund, hundefører og redningsmann fra Sea King har vært inne i rasområdet og søkt rundt bygningsmasse - uten resultat.

I 05-tiden opplyste operasjonsleder Karianne Knudsen til Dagbladet at de har en løpende vurdering av farepotensialet og eventuelt når mennesker kan ta seg inn i området.

Fortsatt ikke mulig til fots

Onsdag kveld uttalte politiet at de vurderte å sende inn hund til rasområdet. Da uttalte innsatsleder Dag Andre Sylju at den største utfordringen i søket er at mannskapene ikke kan ta seg inn i selve rasområdet.

- Vi vil gjerne inn dit, men vi kan ikke, fordi det rett og slett er for farlig for mannskapene, sa han.

Over 24 timer etter at det enorme skredet gikk rundt klokka 04 natt til onsdag er det derfor ingen som har kunnet ta seg inn i de verst rammede skredområdene - den såkalte røde sonen, til fots.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer