FIKK STRAFFERABATT: Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel, men anker nå dommen til lagmannsretten fordi han mener resultatet ikke er godt nok. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK STRAFFERABATT: Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel, men anker nå dommen til lagmannsretten fordi han mener resultatet ikke er godt nok. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Gjermund Cappelen anker dommen

Cappelen mener han skal ha mer i strafferabatt for at han avsløre Eirik Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Cappelen (50), som forrige uke ble dømt til 15 års fengsel for grov korrupsjon og innførsel av omtrent 16,7 tonn hasj, anker straffeutmålingen til lagmannsretten.

Det bekrefter Cappelens forsvarer Benedict de Vibe.

- Gjermund Cappelen anker straffeutmålingen til lagmannsretten, sier de Vibe til Dagbladet.

Hans klient mener han skal ha mer i strafferabatt.

- Resultatet er ikke godt nok, sier de Vibe.

Det var VG som først meldte saken.

Fire års rabatt

Det var mandag forrige uke Bærums-mannen Gjermund Cappelen (50) ble dømt.

Cappelen mener at han burde fått mer i strafferabatt for å avsløre politimannen Eirik Jensen, som ble dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet.

Statsadvokaten ned påstand om 18 års fengsel for Cappelen, men tingretten mente at 30 prosent strafferabatt burde være passende. Det tilsvarer cirka fire år.

Cappelen mener at det likevel ikke er nok strafferabatt.

- Ble trodd

Benedict de Vibe uttalte rett etter at retten var hevet mandag at dommen på 15 års fengsel for hans klient ikke var fornøyd og at han selv mente at fengselsstraffen burde ha ligget på mellom 12 og 13 år i fengsel.

- Jeg er glad for at jeg ble trodd, sier Cappelen til pressen etter at dommen falt.

Benedict de Vibe reagerte på dommen mandag forrige uke.

- Det oppleves som en forskjellsbehandling. Spesielt når det er bestemmelsen om den allmenne rettsfølelsen som gjør at Cappelen sitter i varetekt nå, sa de Vibe til Dagbladet.