Gjermund Cappelen vitnet mot sin egen hasjliga. Nekter for at nestkommanderende (64) er «China»

Tok opp kallenavnene i hasjbaronens regnskap.

VITNET: Gjermund Cappelen vitnet i dag mot de fem tiltalte i oppbevaringssaken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VITNET: Gjermund Cappelen vitnet i dag mot de fem tiltalte i oppbevaringssaken. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag vitner Gjermund Cappelen (50) i ankesaken i Borgarting lagmannsrett mot fem menn som skal ha tilhørt Cappelens hasjliga. De fem mennene ble dømt i Asker og Bærum tingrett i fjor.

De fem tiltalte mennene mener seg dømt for mer hasj enn de har hatt befatning med. Også Gjermund Cappelen ble dømt i saken i Asker og Bærum, men straffeutmålingen for lederen av hasjligaen vil bli gjort i Oslo tingrett, der Cappelen nå sitter tiltalt for innførsler sammen med den tidligere politilederen Eirik Jensen.

Cappelen selv har erkjent straffskyld for oppbevaring og innførsler, mens de fem mennene bare er tiltalt for oppbevaring av hasjen. I Jensen-saken i tingretten har Cappelen vært noe motvillig til å forklare seg om medlemmene i den antatte hasjligaen - blant annet begrunnet med at han ikke ønsker at de skal få strengere straffer.

Viktig vitne

Cappelen er et av aktoratets viktigste vitner, og statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir spurte i dag ut hasjbaronen om hva slags roller resten av nettverket hadde.

I lagmannsretten fulgte de fire tiltalte som var til stede nøye med på Cappelen. «Legg» (52) er dimittert fra retten på grunn av angivelige helseplager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer