Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjermund Cappelens sønn (27) tiltalt for heleri

Ble pågrepet på vei til Amsterdam med tre millioner kroner i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjermund Cappelen, som i november ble dømt i en av norgeshistoriens største hasjsaker, har innrømmet å ha styrt en hasj-liga som siden begynnelsen av 90-tallet har innført tonnevis med hasj til Norge.

I november ble seks av Cappelens medsammensvorne i hasjligaen dømt til lange fengslsstraffer.

Nå er også Cappelens sønn tiltalt i saken, skriver Aftenposten.

Han er tiltalt for heleri av minst 4,5 millioner kroner som var utbytte av straffbare handlinger.

27-åringen ble pågrepet før jul 2013. Da var han på vei til Amsterdam med tre millioner kroner i bilen.

Påtalemyndigheten mener at han også kjørte til Danmark som pengekurér 6. desember 2013, mens politiet avlyttet telefonene deres. Da skal han ifølge tiltalen ha hatt med seg minst en million kroner i kontanter i bilen.

Kjente til smuglingen 27-åringen ble løslatt fra varetekt i april 2014.

- Han har erkjent at det var penger som faren hadde plassert i bilen, og som han skulle kjøre ut, men har forklart at han ikke visste hvor pengene stammet fra, sa advokat Marijana Lozic til Dagbladet i forbindelse med et fengslingsmøte.

Sønnen har forklart i avhør at han kjente til farens hasjvirksomhet.

Cappelen har sagt at han synes det er leit at sønnen er blitt trukket inn i saken. Også Cappelens samboer ble varetektsfengslet da politiet gikk til aksjon i desember 2013.

Venter på dom Gjermund Cappelen er også funnet skyldig i saken, men må vente på straffeutmålingen. Den kommer først når saken mot polititoppen Eirik Jensen er avgjort.

Cappelen har i avhør sagt at den omfattende smuglingen bare var mulig fordi han samarbeidet med politimannen og den tidligere lederen for politiets avdeling mot organisert kriminalitet. Saken er sendt over fra spesialenheten for politisaker som vil tiltale Jensen for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikasmugling.

Riksadvokaten skal ta den endelige avgjørelsen om hvorvidt det skal reises tiltale mot Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media