Gjerningsmann la igjen ei pakke da han ranet en kvinne og to barn i deres hjem i går

- Pakka var lagt igjen med vilje, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Bjørkelangen i Aurskog-Høland på Romerike ble ei kvinne i 30-åra og to mindreårige barn utsatt for et såkalt hjemmeran i går kveld, melder rb.no.

Gjerningsmannen som hadde delvis tildekket ansiktet sitt ringte på eller banket på døra, og da han kom inn i boligen pekte han på den voksne kvinnen med en pistol, opplyser politioverbetjent Ole Fallang ved Bjørkelangen lensmannskontor til Dagbladet.

- På gebrokkent norsk sa han at han skulle ha penger, eller noe sånt. Han fikk med seg noen smykker og gikk derfra, sier Fallang til Dagbladet.

La igjen ei pakke Ifølge politioverbetjenten skjedde hjemmeranet i 20.00-tida i går, mandag. Gjerningsmannen skal ha tatt seg fra huset og boligfeltet til fots, og flere naboer skal ha observert ham både før og etter ranet.

- Det viser seg at han oppholdt seg i området i om lag 30 minutter før ranet. Han bar på ei pakke, som han la igjen i boligen, sier Fallang.

- Hva inneholdt den?

- Vi har ingen konkrete opplysninger om det foreløpig. Den var lagt igjen med vilje, og vi har nå tatt hånd om den.

Ønsker tips Politiet søkte i går kveld og i natt etter mannen med både politihelikopter og hundepatrulier, uten hell. Flere krimteknikere jobbet dessuten med sikring av spor i boligen utover natta.

Politioverbetjent Fallang sier at de ikke har opplevd liknende hendelser i distriktet tidligere, og beskriver nabolaget som «rolig og sindig», og hendelsen som «sær».

- Kvinnen og de to barna var veldig preget av hendelsen i går kveld og har fått tilbud om hjelp fra kommunens kriseteam, opplyser politioverbetjenten.

Fallang oppfordrer alle som kan ha opplysninger om saken om å ringe politiet på 02800.