Gjerningsmannen banket på hos naboene Mens 68-åringen lå døende i leiligheten

Den siktede tysfjordingen (47) har vært inn og ut av psykiatrien.

ÅSTED: Lensmannen i Tysfjord har bedt om teknisk bistand fra Kripos for å undersøke Kjøpsvik-boligen hvor en 68-åring døde etter slagsmål. Foto: Ingar N. Skogvold
ÅSTED: Lensmannen i Tysfjord har bedt om teknisk bistand fra Kripos for å undersøke Kjøpsvik-boligen hvor en 68-åring døde etter slagsmål. Foto: Ingar N. Skogvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lensmannen i Tysfjord venter på bistand fra Kripos etter den dødelige slåsskampen i Kjøpsvik i går kveld.

En 68 år gammel mann døde etter en slåsskamp med den 47 år gamle siktede tysfjordingen. Basketaket skjedde hjemme hos den eldre mannen. Hans kone skal ha vært til stede i den kommunale leiligheten.

Politiet bekrefter at det var tre personer til stede i leiligheten. Den avdøde og den siktede tysfjordingen var bekjente.

- Åstedet er sikret og låst, gjerningsmannen er tatt, og vi venter på Kripos, sier operasjonsleder Tom Johanessen fra Midtre Hålogaland politidistrikt.

- Flere år i psykiatrien
Den antatte gjerningsmannen er en ugift og barnløs 47-åring fra Tysfjord kommune. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse.

Mannen skal ha slitt med psykiske problemer, og har vært innlagt på psykiatrisk sykehus. Politiet forsøker nå å finne ut hvorvidt han fremdeles er under behandling.

- Vi kan bekrefte at han har vært innlagt, og vi har vært i kontakt med helsevesenet. Men formelt får vi ikke svar på hva hans status er før mandag, sie politiadvokat Mona Madsen til Dagbladet.no.

47-åringens advokat, Egil Malm, bekrefter at klienten har vært under psykiatrisk behandling i flere år.

- Jeg har ikke fått oversikt over hvorvidt han er under behandling nå. Og selv er han i en presset situasjon som arrestert og sikted. Da jeg snakket med ham tidligere i dag var han ikke selv i stand til å ha oversikt over dette, sier Malm til Dagbladet.no.

- Uskyldig
Selv sier 47-åringen sier han ikke har noe med siktelsen å gjøre.

- Han sier han ikke har gjort det siktelsen sier han har gjort. At han er uskyldig. Men jeg vil ikke gå nærmere inn på dette før han har avgitt forklaring for politiet. Og hans psykiatiske bakgrunn gjør at vi uansett på få en judisiell vurdering på om han er straffrettslig tilregnelig eller ikke, sier Malm til Dagbladet.no.

Virret rundt i nabolaget
Den siktede  skal ha kommet på besøk til det eldre ekteparet fredag. Politiet fikk melding om slåsskampen klokken 17.37 lørdag ettermiddag.

Etter slåssingen skal den siktede mannen ha virret rundt i nabolaget og banket på flere dører.

- Først kom han en gang og banket på døra mi. Han virket redd, og jeg ba ham forsvinne, sier en kvinnelig nabo til avisa Fremover.

Etter at hun avviste mannen, ringte en bekjent og fortalte at det hadde skjeddet drap i nabolaget. Like etter banket mannen på igjen.

- Jeg ble selvsagt livredd, og slapp ikke mannnen inn. Men han opptrådte ikke turende overfor meg, sier naboen til avisen.

Slått ned
En annen nabo forteller Fremover at den 47-åringen dukket opp på trappa hans.

- Jeg slo ham rett ned og ringte politiet. Da visste jeg allerede at mannen i slutten av 60-årene var drept, og at politiet befant seg i nærheten, sier han.

Politiadvokat Mona Madsen bekrefter at tips fra publikum førte til pågripelsen.

- Jeg kan bekrefte at han ikke ble pågrepet på åstedet, men et stykke unna. Selve pågripelsen var udramatisk, sier hun til Dagbladet.no.

Hørte slåssing
Mens den siktede virret rundt, skal ambulansepersonell forgjeves ha forsøkt å gjenopplive 68-åringen som lå igjen i leiligheten. Men klokken 18.21 ble mannen erklært død.

Det var ambulansepersonellet som varslet politiet om at det pågikk en slåsskamp på innsiden av leiligheten. Det er foreløpig uklart hvorfor ambulansen var tilkalt til stedet.

Politipatruljen som rykket ut var i Narvik, omlag halvannen time unna Kjøpsvik.

Alkohol og rus
Madsen sier til Dagbladet.no at det har vært rus inne i bildet. Den siktede er overført til arresten i Narvik, og lege har vurdert ham som tilregnelig nok til å bli avhørt.

- Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Dette fordi vi ikke kan fastslå dødsårsaken før den avdøde er obdusert, sier Madsen til Dagbladet.no.

68-åringen blir trolig obdusert mandag eller tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer