Gjerningsmannen bodde ikke ved asylmottaket

18-åringen som i går kveld tok livet av en 17 år gammel kvinnelig asylsøker ved Sunndal asylmottak, kom fra Stavanger i går.

DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann er asylsøkere fra Eritrea.
DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann er asylsøkere fra Eritrea.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstikkingen skjedde i et rom som ligger vegg i vegg med vaktrommet på asylmottaket. Vaktene hørte bråk, og da de gikk inn på rommet fant de den 17 år gamle jenta hardt skadd.

Ifølge Driva rømte den 18 år gamle mannen ut fra et vindu ved mottaket for å komme seg unna politiet. Han ble pågrepet etter kort tid.

18-åringen ble i natt siktet for grov kroppsskade med dødsfølge.

Det var flere vitner til hendelsen. De ble avhørt i natt og avhørene fortsetter i dag. Også gjerningsmannen avhøres nå.

Kom fra Stavanger - Han er ikke beboer med mottaket. Han kom fra Stavanger i går, men jeg vet ikke nå hva slags ærend han hadde i Sunndal, sier politimester Arnstein Nilsen til Dagbladet.

Den siktede sitter nå i avhør i Kristiansund.

- Jeg vet ikke om han har tatt stilling til siktelsen. Han vil framstilles for varetektsfengsling seinere i dag, sier Nilsen.

Drapsvåpenet som politiet lette etter i natt, er fortsatt ikke funnet.

- Vi leter fortsatt etter det, sier Nilsen.

Politiet har fortsatt ikke noen formening om hva som var motivet eller foranledningen for drapet.

18-åringen representeres av advokat Steinar Wiik Sørvik. Han hadde ikke mottatt sakspapirer eller snakket med sin klient i formiddag, og kunne derfor ikke kommentere saken.

- Stor ballast Sunndal asylmottak har omtrent 330 beboere totalt. Av disse er omtrent hundre enslige mindreårige flyktninger fordelt på to avdelinger som til enhver tid har døgnbemanning. På disse avdelingene bor ungdom mellom 15 og 18 år.

Den pågrepne mannen har vært i Norge i ett år, offeret ikke fullt så lenge.

Ordfører Ståle Refstie (Ap) forteller at det har vært få problemer ved mottaket tidligere - og at folk i kommunen har vist stort engasjement for flyktningene. Institusjonen har vært i drift siden 1998, og sikrer viktige arbeidsplasser for bygda.

- Det har vært noen mindre alvorlige hendelser med ujevne mellomrom. Dette er åpenbart mennesker som kommer med en stor ballast, men jeg mener tonen mellom asylsøkerne og innbyggerne har vært god. Dog er det alltid en fare for at folk blir redde når slike ting skjer, sier Refstie til NTB.