Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjerningsmannen død i Sverige

Gjerningsmannen bak skoleangrepet i Sverige er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROLLHÄTTAN (Dagbladet): Gjerningsmannen bak skoleangrepet mot Kronan skole i Trollhättan vest i Sverige er død.

Det bekreftet politiet på en pressekonferanse like etter 16.00 torsdag ettermiddag.

Gjerningsmannen, som antas å være en 21 år gammel mann fra Trollhättan, omkom på sykehuset etter å ha blitt skutt, angivelig i brystet, av politiet etter at han hadde gått til angrep mot elever og lærere ved barne- og ungdomsskolen i Sverige.

Politiet har ikke gått offentlig ut med opplysninger om den 21-årige gjerningsmannens identitet. Etterforsknignsleder Thord Haraldsson opplyser at politiet ikke kjente til ham fra tidligere, ifølge NTB.

Lærer og elev døde To personer - en gutt og en lærer er bekreftet døde av skadene. To andre personer får fortsatt behandling for skader på sykehus.

Gjerningspersonen ble skutt av politiet, og ble sendt til sykehuset, men altså bekreftet død like etter klokka 16.00 torsdag ettermiddag.

Den mistenkte gjerningspersonen, som var ikledd maske, gikk rundt på skolen før han angrep to elever og to lærere, ifølge vitneobservasjoner.

Bar maske En elev sier til svenske SVT at det hersket forvirring da gjerningsmannen i 20-åra dukket opp på skolen.

- Han hadde maske og svarte klær og et langt sverd. Det var elever som ville ta bilde av ham og kjenne på sverdet, sier eleven til TV-kanalen.

Eleven flyktet inn på et klasserom. Så startet skoletragedien.

Sperret av Politiet har torsdag ettermiddag sperret av en bolig som ligger cirka en kilometer unna Kronan skole i Trollhättan i Sverige.

Rundt boligen som er sperret av i Trollhättan, står flere politibiler, samt en stor buss. Akkurat nå ankom også en patrulje fra spesialpolitiet.

Ingen av betjentene på stedet ønsker å besvare Dagbladets spørsmål.

Politiet sier til Aftonbladet at de har «funnet gjenstander som er interessante» på en adresse de har søkt gjennom, men vil ikke gå inn på slags gjenstander det er snakk om.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!