- Gjerningsmannen en tikkende bombe

37-åringen som er mistenkt for å ha drept sin samboer i Sykkylven natt til tirsdag, ble fredag forsøkt tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen har gått rundt som en tikkende bombe, sier kilder i politiet til VG.

Lensmannskontoret i Sykkylven ble bedt om å bistå da 37-åringen, som har store rusproblemer, skulle tvangsinnlegges fredag. Etter bare noen timer slapp han ut igjen, uvisst av hvilken grunn.

Natt til tirsdag tok han livet av sin samboer, 46 år gamle Jorun Hilde Dale (46), i Sykkylven.

Aggressiv

Ifølge naboer VG har snakket med skal det også søndag ha utspilt seg et drama i huset kvinnen arvet av sine foreldre.

- Jeg så at hun ble trykket opp til vinduet og slått av samboeren. Nå angrer jeg sterkt på at jeg ikke ringte og varslet politiet, sier nabo Aksel Urke (52).

37-åringen, som opprinnelig er fra Østlandet, har flere ganger opptrådt svært aggressivt. Han skal tidligere ha truet både polititjenestemenn og en kommunelege i Sykkylven på livet.

Nå blir han siktet for forsettlig drap på samboeren. Politiet regner saken som oppklart, til tross for at 37-åringens psykiske tilstand har gjort det umulig å avhøre ham.

I ubalanse

Det var 37-åringen som selv ringte politiet ved 4-tiden natt til tirsdag, og fortalte at han hadde drept samboeren sin. Han gjorde det samtidig klart at han ikke ville samarbeide med politiet på noen som helst måte.

Kvinnen lå like utenfor inngangsdøren til boligen i Aurelia i Sykkylven, og en lege som kom til stedet konstaterte raskt at hun var død. Legen skal ha blitt truet av 37-åringen, og trakk seg umiddelbart tilbake.

Politiet besluttet å omringe huset med bevæpnet mannskap. Da politiet tok seg inn i huset for å pågripe mannen, fant de ham sterkt ruset og i mental ubalanse.

37-åringen ble fraktet rett til Sentralsykehuset i Ålesund etter pågripelsen.

Varetekt

Hans psykiske tilstand gjør det usikkert om han kan framstilles for varetektsfengsling som planlagt onsdag klokka 12.

- Jeg vil diskutere med påtalemyndigheten om det er forsvarlig med et slikt møte onsdag, sier mannens forsvarer, advokat Erling Flisnes, til NTB.

Det skal være flere leiligheter i huset hvor samboerparet bodde. Da mannen ble pågrepet, befant det seg tre andre personer i huset. En fjerdemann hadde klart å komme seg ut på et tidligere tidspunkt. Disse blir avhørt som vitner.

- Det er for tidlig å si om det har vært noe bråk, forteller politiinspektør Yngve Skovly til NTB.

Politiet startet tirsdag formiddag med tekniske undersøkelser på åstedet.