Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gjerningsmannen er drept

Minst 29 personer skal være skutt og drept av en masseskytter i Thailand. Natt til søndag norsk tid ble gjerningsmannen selv skutt og drept av politiet etter 17 timer.

GJERNINGSMANNEN TATT: Jakrapanth Thomma tok livet av minst 29 personer da han forskanset seg på et kjøpesenter i Thailand. Senere ble han skutt og drept av politiet. Video: AP Vis mer

Politiet har skutt og drept soldaten Jakrapanth Tomma (32), som forskanset seg på kjøpesenteret i Korat i Thailand, melder Reuters og New York Times.

- Det er over nå, sier politisjef Chakthip Chaijinda på en pressekonferanse, ifølge NTB.

Minst 29 ble drept og 57 skadd i masseskytingen.

I SIKKERHET: Sikkerhetsstyrker hjelper til med å evakuere studenter som befant seg i kjøpesenteret da skytingen begynte. Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha
I SIKKERHET: Sikkerhetsstyrker hjelper til med å evakuere studenter som befant seg i kjøpesenteret da skytingen begynte. Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha Vis mer

- Stjal kjøretøy

Skytingen startet rundt klokka 15 lørdag lokal tid da 32 år gamle Jakrapanth Tomma skal ha skutt og drept tre personer på en militærbase.

Avisa Bangkok Post skriver at soldaten stjal et kjøretøy fra en militærbase, og skjøt og drepte en oberst, en medsoldat og en 63 år gammel kvinne inne på militærbasen der han var stasjonert.

Han skal deretter ha forlatt området i en stjålet militær Humvee-bil. På veien mot kjøpesenteret skal han ha skutt mot forbipasserende, inkludert personer som var ved et buddhistisk tempel.

PÅ KJØPESENTERET: Gjerningspersonen.
PÅ KJØPESENTERET: Gjerningspersonen. Vis mer

Videre skal han ha forlatt området i bilen, og skutt mot tilfeldig forbipasserende på vei mot kjøpesenteret.

- Tilfeldige ofre

32-åringen skal ha også ha tatt med seg våpen fra et militært arsenal, og han brukte ifølge politiet blant annet et maskingevær.

Inne på kjøpesenteret, der det er over 200 butikker, kinosenter, skøytebane og spisesteder, startet han å skyte rundt seg.

SKYTING: Mange mennesker skal være drept i en masseskyting i byen Nakhon Ratchasima i Thailand. Foto: Google Maps.
SKYTING: Mange mennesker skal være drept i en masseskyting i byen Nakhon Ratchasima i Thailand. Foto: Google Maps. Vis mer

I alt tok det nesten 17 timer før mannen ble skutt og drept av politiet etter å ha forskanset seg på kjøpesenteret. Ifølge politiet var ofrene tilfeldige.

I går kom det også ubekreftede meldinger om at gjerningspersonen hadde tatt 16 gisler. Dette ble siden avkreftet av politiet.

ETTERLYST: Jakrapanth Tomma. Foto: AFP/NTB Scanpix
ETTERLYST: Jakrapanth Tomma. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Thailandske spesialstyrker var på plass utenfor kjøpesenteret og stormet senteret litt etter klokka 17.00 norsk tid. Hundrevis av mennesker ble evakuert.

Under lørdagen skal også en gasstank ha eksplodert på det aktuelle kjøpesenteret, ifølge lokale medier.

- Uten sidestykke

- Dette er uten sidestykke i Thailand, og jeg vil at det her er siste gang en slik katastrofe inntreffer, sa statsminister Prayut Chan-O-Cha søndag.

Krangel om penger skal være den bakenforliggende årsaken til drapene, opplyser kilder til nyhetsbyrået AP. Politiet har ikke bekreftet dette, skriver NTB.

SYKEBESØK: Thailands statsminister, Prayuth Chan-ocha, besøker en skadet mann etter skytingen. Foto: Thailand Government House/Handout via REUTERS
SYKEBESØK: Thailands statsminister, Prayuth Chan-ocha, besøker en skadet mann etter skytingen. Foto: Thailand Government House/Handout via REUTERS Vis mer

Strømmet på Facebook

Bangkok Post skrev lørdag at gjerningspersonen strømmet skytingen på Facebook, og at han har lagt ut et bilde av seg selv der han poserer med et automatgevær.

En talsperson for Facebook sier at de jobber med å slette innleggene og videoen, ifølge NTB.

Gjerningspersonens Facebook-konto er nå stengt.

ANTATT SKYTTER: Lokalt politi har identfisert skytteren som Jakrapanth Thomma. Foto: Facebook.
ANTATT SKYTTER: Lokalt politi har identfisert skytteren som Jakrapanth Thomma. Foto: Facebook. Vis mer

- Et rolig sted

Norske Geir Atle Larssen (59) bor bare to kilometer unna kjøpesenteret hvor skytedramaet fortsatt pågår. Han bruker ofte å være på sentret for å handle og spise middag, men befant seg hos en venn utenfor byen da meldingene om at det pågikk en skyteepisode begynte å tikke inn.

- Jeg satt og skulle til å spille et slag biljard med noen venner da vi så på Facebook at det pågikk skyting. Normalt sett er dette en stille plass, så at dette skjer er helt ufattelig. Det er grusomt trist, rett og slett.

BOR I BYEN: Geir Atle Larssen. Foto: Privat
BOR I BYEN: Geir Atle Larssen. Foto: Privat Vis mer

Larssen, som opprinnelig kommer fra Senja, har bodd fast i Thailand siden 2014. Han forteller alle veier i området rundt kjøpesenteret nå er stengt, og at han derfor ikke kommer seg hjem tilbake til leiligheten sin i natt.

- Man hører jo om slike masseskytinger, men tror jo aldri at det skal skje der en bor. Det som skjer i kveld er helt for jævlig, rett og slett helt sykt. Det er mange tanker som går gjennom hodet når noe slikt skjer.

Provinshovedstaden Nakhon Ratchasima ligger rundt 250 kilometer nordøst for den thailandske hovedstaden Bangkok.