Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gjerningsmannen er norsk

Det fortalte justisminister Knut Storberget på en pressekonferanse i dag. - I dag er Norge rammet av to sjokkerende, blodige og feige angrep, sier statsministeren.

STATSMINISTERENS KONTOR RAMMET: Det er fremdeles uklart hva som var motivet bak å utføre et terrorangrep mot Regjeringskvartalet og bygget statsminister Jens Stoltenberg har sine kontor.  
Foto: Holm Morten  / Scanpix
STATSMINISTERENS KONTOR RAMMET: Det er fremdeles uklart hva som var motivet bak å utføre et terrorangrep mot Regjeringskvartalet og bygget statsminister Jens Stoltenberg har sine kontor. Foto: Holm Morten / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - I dag er Norge rammet av to sjokkerende, blodige og feige angrep. Dette er en krevende kveld, og dagene som kommer vil kreve enda mer. Norge står sammen i disse tider. Vi sørger over våre døde, vi lider med de sårende og støtter de pårørende, sier Jens Stoltenberg på en pressekonferanse.

- Det handler om angrep på uskyldige, ungdom i sommerleir. Et angrep på oss alle, fortsetter han.

- Jeg har et budskap til de som angrep oss: de skal ikke få ødelegge vårt demokrati og vårt engasjement for en bedre verden. Vi er en stolt nasjon, og ingen kan bombe oss til stillhet.

Nordmann Justisminister Knut Storberget opplyser at den pågrepne gjerningsmannen er norsk.

- Så langt har vi fått opplyst at det er sju døde i Oslo, ti hardt skadd. Flere av våre ungdommer er omkommet, flere er også savnet og skadd. En person er pågrepet i forbindelse med dette, og jeg har fått opplyst at han er norsk.

Han avviser at det har kommet inn trus

Storberget sier at det er en svært vond dag for Norge.

- Vår hovedoppgave nummer en som samfunn når noe slikt skjer er å berge liv, å være tilstede for de som er involvert i slike uhyre og feige handlinger. Vi bruker og har brukt alle tilgjengelige ressurser for å følge opp disse to alvorlige hendelsene, sier han.

- Feigt Statsminister Stoltenberg sier han vil gi anerkjennelse til politi, helsepersonell og andre som gjør det de har kunnet for å redde menneskeliv.

- Vi må aldri slutte å stå opp for våre verdier. Vi må vise at svaret på vold med enda mer demokrati og og enda mer humanitet, men aldri naivitet. Det skylder vi forene og deres pårørende.

- En politisk sommerleir er noe av det vakreste vi har i vårt demokrati, og det er derfor spesielt uhyggelig og brutalt, og spesielt feigt.

Dagbladet kommer med mer.