- Gjerningsmannen er trolig funnet død

To personer funnet skutt på Virginia Tech i dag, en av dem var en politimann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjerningsmannen som tidligere i dag drepte en politimann på universitetsområdet til Virginia Tech er trolig død, melder nyhetsbyrået AP.

Politiet har gitt beskjed om at universitetsområdet nå er trygt, og at alle nå kan bevege seg fritt.

Det hele startet da en politimann gjennomførte en rutinemessig trafikkontroll inne på området. Gjerningsmannen kom opp til politiet da politimannen stoppet en bil, og endte opp med å skyte og drepe politimannen som stoppet ham, før han løp videre til fots.

Politiet så en mistenkelig mann på den andre parkeringsplassen, og prøvde å få kontakt med ham. Han ble funnet død, og et våpen ble funnet like ved.

Politiet vi ikke kommentere om den andre personen som ble funnet død er gjerningsmannen, men bekrefter at politiet så denne personen før han døde.

På en pressekonferanse sier politiet at ingen av meldingene om skyting etter den andre mannen ble funnet død har vist seg å være sann.

De vil heller ikke kommentere om politiet tror at flere personer var involvert i skytingen, men de bekrefter at de tror at de har funnet en gjerningsmann og at det ikke er farlig for folk å bevege seg ute i Blacksburg.

Elevene ved Virginia Tech planlegger en minnestund i kveld lokal tid.

Et vitne fortalte den lokale tv-kanalen WDBJ7 at hun så den skutte politimannen falle ut av en bil, og at andre politimenn løp til og startet livreddende førstehjelp, men måtte gi opp.

Her har politiet dekket til politimannen som ble skutt og drept på en parkeringsplass på universitetsområdet til Virginia Tech i dag. Foto: Scanpix/AP Photo/Don Petersen
Politimenn på jobb i dag har også mistet en kollega. Foto: Scanpix/AP Photo/Don Petersen
En politimann vokter området på en parkeringsplass der en politimann ble skutt og drept i dag. Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
BLACKSBURG, VA - DECEMBER 8: Police officers are seen in front of Squires Hall on the Virginia Tech campus December 8, 2011 in Blacksburg, Virginia. A gunman shot two people, including a police officer, on the campus of Virginia Tech, and has not been captured. Jared Soares/Getty Images/AFP
Et lokalt S.W.A.T. team står her samlet nær en av parkeringsplassene på universitetsområdet. Foto: Scanpix/AP Photo/Don Petersen
Foto: Scanpix/Jared Soares/Getty Images/AFP
Foto: Scanpix/Jared Soares/Getty Images/AFP
Her står politi utenfor inngangen til universitetet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Jeff Sturgeon
Det er mye politi i gatene rundt universitetet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Det er mye politi i gatene rundt universitetet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry
Det er mye politi i gatene rundt universitetet. Foto: Scanpix/AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry

Politiet hadde lenge en intens jakt etter en gjerningsmann flere steder i Blacksburg.

Blant annet sperret de av en rasteplass etter et tips om at en mann gikk inn på toalettene der, og kom ut igjen med andre klær enn da han gikk inn, meldte den lokale tv-kanalen WDBJ7.

Virginia Tech universitetet ble rammet av en skolemassakre i 2007. 33 mennesker ble drept og 61 skadd, før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Universitetet har kommet med følgende uttalelse:

Kort tid etter klokka 12, en Virginia Tech-politimann stoppet en bil inne på universitetsområdet i en rutinekontroll.

Politimannen ble skutt og drept under trafikkontrollen. Det var flere vitner til skuddene.

Vitner forteller til politiet at mannen som skjøt flyktet til fots til en annen parkeringsplass. Der er det også funnet ytterligere en drept person.

Store politistyrker er kommet til for å assistere i jakten på gjerningsmannen. Statusen til gjerningsmannen er ukjent. Studenter og ansatte på universitetet bør holde seg innendørs.

HER SKJEDDE DET: På markøren til høyre var de første skuddene, der en politimann ble skutt og drept, deretter løp gjerningsmannen mot markøren til venstre, der den andre personen ble funnet. Foto: Google Maps
HER SKJEDDE DET: På markøren til høyre var de første skuddene, der en politimann ble skutt og drept, deretter løp gjerningsmannen mot markøren til venstre, der den andre personen ble funnet. Foto: Google Maps Vis mer