Knivangrep i London

- Gjerningsmannen hadde nettopp sonet terrordom

Skutt og drept av politiet.

MULIG TERRORANGREP: Metropolitan Police melder at flere skal være knivstukket i London, de ser på det som et terrorangrep. Video: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gjerningsmannen etter dagens knivangrep i Sør-London, Sudesh Amman, ble nylig sluppet ut fra fengsel etter å ha sonet en dom for brudd på terrorlovgivningen. Det melder store britiske medier som BBC News og Sky News.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. Tre personer er skadd. Politiet bekrefter på en pressekonferanse klokka 23 norsk tid at alderen på den avdøde knivmannen er 20 år.

- Gjerningsmannen har foreløpig ikke blitt formelt identifisert, men gitt omstendighetene rundt hendelsen er vi sikre på at det var Sudesh Amman (20), sier Lucy D'Orsi, visepolitimester i Metropolitan Police, i en pressemelding.

Hadde «terrormanual»

Amman slapp ut i januar, etter å ha sonet halvparten av den tre og et halvt år lange straffen, som han ble ilagt for å ha spredd propaganda for Den islamske stat (IS) og være i besittelse av dokumenter som «Bloody Brazilian Knife Fightin' Techniques».

20-åringen ble første gang arrestert i mai 2018, mistenkt for å planlegge et terrorangrep, etter å ha kommet i politiets søkelys for innlegg på sosiale medier.

Politiet mener anslaget i Streatham var et islamistrelatert terrorangrep, skriver D'Orsi en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer