MASSAKRE: Fem politimenn ble skutt og drept. Foto: AP / LM Otero / NTB scanpix
MASSAKRE: Fem politimenn ble skutt og drept. Foto: AP / LM Otero / NTB scanpixVis mer

Gjerningsmannen i Dallas ble drept av politiets bomberobot

Drept etter at dialogen med politiets forhandlere ble avbrutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjerningsmannen som skjøt og drepte fem politimenn i Dallas i Texas natt til i dag norsk tid ble til slutt drept av en bombe som ble båret fram av en robot.

Det bekreftet politisjef David Brown på en pressekonferanse i ettermiddag norsk tid.

Politimassakeren: Vitner i Dallas forteller om hva de så. To av dem forteller hvordan en politimann ble skutt på åpen gate. Det er også to som deltok i den fredelige demonstrasjonen, som var tilstede da de første skuddene ble avfyrt. Video:CNN Vis mer

Politiet var i dialog med gjerningspersonen som forskanset seg i et parkeringshus i sentrum av byen, og som utvekslet ild med politiet, før han ble drept. Gjerningsmannen sa blant annet at han hadde plassert ut bomber, og det kan være årsaken til at politiet til slutt brukte en bomberobot etter at dialogen med gjerningsmannen døde hen.

I dag tidlig ble det meldt om at flere gjerningsmenn hadde samarbeidet, og at det ble skutt fra flere hustak i sentrum av Dallas. Politiet sier nå at de ikke er sikre på om det var flere gjerningspersoner involvert, men at mannen som til slutt ble drept sa han handlet alene.

Drapene skjedde i forbindelse med en protest mot politivold mot svarte amerikanere.

- Den mistenkte var opprørt over bevegelsen «Black lives matter». Den mistenkte var opprørt over de nylige politiskytingene. Den mistenkte sa at han ville drepe hvite mennesker, og hvite betjenter, sa politisjef Brown.

- Han hevdet også at han ikke var tilknyttet noen grupper og at han utførte angrepet alene, sa Brown.

Før gjerningsmannen ble drept sa politiet at de forsøkte å forhandle med ham, men at han sa at «enden er nær» og at han ønsket å «skade og drepe flere av oss».