Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjerningsmannen jobbet som frivillig på Bernie Sanders presidentkampanje

- Jeg blir kvalm av denne avskyelige handlingen.

JOBBET SOM FRIVILLIG: Bernie Sanders fordømmer skyteepisoden som skjedde i Virginia tidligere i dag. Han har blitt gjort oppmerksom på at gjerningsmannen har jobbet som frivillig på hans presidentkampanje. Foto: AP Photo/Steven Senne
JOBBET SOM FRIVILLIG: Bernie Sanders fordømmer skyteepisoden som skjedde i Virginia tidligere i dag. Han har blitt gjort oppmerksom på at gjerningsmannen har jobbet som frivillig på hans presidentkampanje. Foto: AP Photo/Steven Senne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble flere skudd avfyrt på baseballbane i den amerikanske delstaten Virginia, der amerikanske kongressmedlemmer trente til en veldedighetskamp.

KRITISK TILSTAND: Den republikanske representanten Steve Scalise ble skutt og fraktet til sykehus. Nå skal tilstanden hans ha forverret seg. Foto: AP Photo/Alex Brandon
KRITISK TILSTAND: Den republikanske representanten Steve Scalise ble skutt og fraktet til sykehus. Nå skal tilstanden hans ha forverret seg. Foto: AP Photo/Alex Brandon Vis mer

SISTE: Ifølge sykehuset skal den republikanske representanten Steve Scalise være i kritisk tilstand etter en operasjon.

Støttet Bernie Sanders
Flere amerikanske medier melder at politiet har identifisert den mistenkte som en mann fra Illinois ved navn James T. Hodgkinson (66).

Under en pressekonferanse i Det hvite hus bekrefter president Donald Trump at skytteren er død.

Senator Bernie Sanders har blitt gjort oppmerksom på at Hodgkinson skal ha jobbet som frivillig på Sanders presidentkampanje. Han stilte som kandidat i Det demokratiske partiets nominasjonsprosess til presidentvalget i USA 2016.

- Jeg blir kvalm av denne avskyelige handlingen, sier Sanders under en pressekonferanse.

Videre sier Sanders at vold er uakseptabelt i vårt samfunn, og at han fordømmer denne handlingen på sterkest mulig måte.

Den republikanske representanten Steve Scalise skal være skutt i hofta, i tillegg til flere ansatte. Politisjef Michael Brown sier at fem personer, inkludert den mistenkte skytteren, ble fraktet til sykehus.

Anti-Trump
Advokat Stephen Brennwald er bosatt i Alexandria. Etter å ha sett Hodgkinsons bilde på nyhetene, innså han at Hodgkinson var den samme mannen som hadde vært tilstede flere ganger de siste ukene på baseballbanen hvor skytingen tok sted. Dette forteller han til Washington Post.

SKYTTEREN: President Trump har bekreftet at gjerningsmannen, James T. Hodgkinson, er død.
Foto: Facebook via AP
SKYTTEREN: President Trump har bekreftet at gjerningsmannen, James T. Hodgkinson, er død. Foto: Facebook via AP Vis mer

- Han trente aldri. Han snakket ikke til noen. Han gjorde ingenting. Han bare satt der og så på datamaskinen sin.

Ifølge CNN var Hodgkinson eier av en liten bedrift i Illinois. Han viste offentlig sin støtte til Bernie Sanders progressive politikk - og hans hat til de konservative og president Donald Trump.

CNNs gjennomgang av Facebook-profilen til Hodgkinson har avdekket flere innlegg som viser hans misnøye mot de konservative.

22.mars skrev han dette innlegget på Facebook:

«Trump er en forræder. Trump har ødelagt vårt demokrati. Det er på tide å ødelegge Trump & Co».

«Republikanerne er Taliban i USA», skrev Hodgkinson i februar.

I 2015 skrev Hodgkinson en kommentar om den republikanske representanten Steve Scalise.

«Her er en republikaner som burde miste jobben sin, ikke få en lønnsforhøyelse»

Saken oppdateres.

Hele Norges coronakart