Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjerningsmannen kan ha kjøpt drapskniven i Årdal

Politiet undersøker opplysninger om at den siktede 30-åringen kjøpte en kniv i Årdal før trippeldrapet.

LENSMANN: Lensmanne Åge Løseth. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LENSMANN: Lensmanne Åge Løseth. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble funnet en kniv inne i bussen der Margaret Molland Sanden (19), Arve Kvernhaug (55) og Brahim Khouya (53) ble funnet drept mandag kveld.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet en kniv inne på bussen, og kan ikke utelukke at dette er drapsvåpenet, har regionslennsmann Åge Løseth tidligere uttalt til Dagbladet.

Nå bekrefter Løseth at politiet også har fått opplysninger om at den siktede 30-åringen kjøpte en kniv før drapene ble begått.

- Jeg kan bekrefte at politiet har fått opplysninger om at gjerningsmannen kjøpte en kniv i Årdal før drapene. Dette er noe vi nå etterforsker, sier han til Dagbladet.

Politiet har de siste dagene avhørt flere av de som bodde i samme bolig som den siktede sør-sudaneren i Årdal, og Løseth sier de håper opplysninger fra medbeboerne vil gi politiet mer informasjon om 30-åringens bakgrunn, samt hvilken modus han var i den siste tida før drapene.

Tirsdag gjennomgikk politiet også boligen den siktede bodde på.

- Vi undersøkte blant annet rommet hans, i håp om å finne spor eller opplysninger der som kan kaste mer lys over saken. Vi tok med en del ting derfra som vi vil gjennomgå, sier Løneth, som ikke vil kommentere hva slags ting det er snakk om.

Den siktede 30-åringen var asylsøker, og kom til Årdal asylmottak i august i år. Han hadde da bodd flere måneder i Norge. Ifølge Hero kom han til Norge for første gang den 9. april i år.