Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrep i Tyrkia

Gjerningsmannen kan ha klart å rømme ved å late som han var et uskyldig terroroffer

Overvåkningsbilder viser det grufulle angrepet mot nattklubben i Istanbul.

NYTTÅRSTRAGEDIE: Nye overvåkingsbilder viser trolig gjerningsmannen bak terroren i Tyrkia i det øyeblikket han avfyrer de første skuddene utenfor nattklubben Reina i Istanbul nyttårsnatta. Video: AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkisk politi jaktet mandag morgen fortsatt på den uidentifiserte gjerningsmannen etter terrorangrepet mot nattklubben Reina i Istanbul natt til 1. januar.

Minst 39 personer - deriblant 25 utlendinger - ble drept i angrepet mot en av byens mest populære og kjente utesteder. 69 personer skal være såret etter at gjerningsmannen gikk til angrep med skytevåpen.

- Angripere forlot våpenet sitt og utnyttet kaoset til å rømme åstedet, sier Tyrkias statsminister Binali Yildirim, ifølge The Daily Telegraph.

ANGREP I TYRKIA: En video fra utenfor nattklubben i Istanbul hvor flere har mistet livet i et angrep, viser én av flere mulige gjerningsmenn gå inn. Man kan se skudd i lufta. Video: CNN Vis mer

- Vil finne ham

Ingen har foreløpig påtatt ansvaret for angrepet, men tyrkiske myndigheter var raske med å betegne angrepet som terror.

- Det foregår en sterk koordinering. Vi vil finne ham uten forsinkelse, sier Yildirim, ifølge CNN.

- Vi står overfor et terrorangrep. Innsatsen for å lokalisere terroristen pågår. Sikkerhetsstyrker har begynt de nødvendige operasjonene, sier innenriksminister Suleyman Soylu.

Rundt 500 gjester feiret nyttår inne i den eksklusive nattklubben da gjerningsmannen kom til stedet ved 1.15-tida 1. januar.

- Da vi hørte skudd, løp alle mot terrassen. Det var noen ved siden av meg som ble skutt og falt på gulvet. Vi løp og gjemte oss under sofaer, sier øyevitnet Yunis Turk til CNN.

Noen mennesker hoppet også i det berømte og iskalde Bosporosstredet for å redde seg unna.

Klarte å rømme

Overvåkningsbilder viser øyeblikket da gjerningsmannen i mørke klær ankom nattklubben og begynte å fyre løs. Tyrkias visestatsminister, Numan Kurutlmus sier at gjerningsmannen opptrådte alene.

Fortsatt er det et mysterium hvordan gjerningsmannen klarte å rømme fra åstedet. Det ligger en politistasjon tvers over gata for nattklubben. Det er også 300 overvåkingskameraer inne på utestedet og i området rundt. Ifølge The Guardian kan gjerningsmannen ha latt som han var et skadet offer for terroren i kaoset i etterkant.

HER FEIRER DE DET NYE ÅRET: Denne videoen fra inne på nattklubben Reina viser hvordan gjestene ønsker det nye året velkommen før massakren, hvor 39 personer mistet livet, er et faktum. Videoen skal ha blitt filmet i vel en time før gjerningspersonen gikk til angrep. Det er uklart om noen av dem man ser i videoen er blant de skadde eller drepte. Det... Vis mer

En rekke analytikere mener også at angrepet ser ut til å være inspirert av eller være utført på ordre fra terrororganisasjonen IS.

- Det er et mykt mål, et ungdommelig sted, en bar som er temmelig godt kjent særlig blant utlendinger. Det er et livlig område i Istanbul på nyttårsaften. Alt dette er kjennetegn på at det kan være IS-inspirert. Det er et angrep for å maksimere antallet drepte og få store overskrifter, sier CNNs sikkerhetsanalytiker, Juliette Kayyem.

Angrepet er blitt fordømt av en rekke statsledere verden rundt. Mange har gitt uttrykk for at de gjerne ønsker å bistå Tyrkia i jakta på gjerningsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media