Gjerningsmannen skal ha blitt dømt for politiskyting i 2001

Dette vet vi så langt om angrepet i Paris.

SKUTT: En amatørvideo viser åstedet like etter angrepet mot politiet i Paris. En politimann er skutt og drept da en 39 år gammel mann avfyrte skudd mot en parkert politibil på Champs-Elysées i Paris. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fransk politi bekreftet tidlig at mannen som torsdag kveld skjøt og drepte en politimann på Champs-Elysées i Paris var kjent for dem fra tidligere.

39-åring

Nyhetsbyrået AP skriver at gjerningspersonen skal være en 39 år gammel mann fra en forstad øst for Paris.

Ifølge La Parisien skal mannen i 2003 ha blitt dømt til 20 års fengsel for å ha forøkt å drepe tre menn, deriblant to politimenn, i 2001.

I 2005 ble straffen redusert til 5 års fengsel.

Gjerningsmannen var også kjent for sikkerhetspolitiet fra en tidligere terroretterforskning, opplyser kilder nær etterforskningen, ifølge Le Figaro.

Politikilder opplyser til nyhetsbyrået AFP at 39-åringen så sent som i februar ble arrestert mistenkt for å ha planlagt drap på politifolk, men at han ble løslatt i mangel på gode nok bevis, skriver NTB.

CNN skriver at gjerningsmannen skal ha vært knyttet til radikal islamisme. Politiet sier at alt tyder på at gjerningsmannen handlet alene under angrepet, men de undersøker om han har hatt hjelpere.

Både politiet og Frankrikes president Francois Hollande mener at angrepet var et terrorangrep.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.