CHATTANOOGA:  Fem amerikanske marinesoldater ble drept da en væpnet mann åpnet ild i et militært rekrutteringssenter i delstaten Tennessee torsdag.  Foto: Jason Davis / AFP
CHATTANOOGA: Fem amerikanske marinesoldater ble drept da en væpnet mann åpnet ild i et militært rekrutteringssenter i delstaten Tennessee torsdag. Foto: Jason Davis / AFPVis mer

Gjerningsmannen skal ha sendt tekstmelding med krigsbudskap dagen før Chattanooga-skyting

Tekstmeldingen inneholdt religiøst vers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem amerikanske marinesoldater ble drept da en væpnet mann åpnet ild i et militært rekrutteringssenter i delstaten Tennessee torsdag.

Våpendesperadoen var 24 år gamle Mohammad Youssef Abdulazeez fra byen Chattanooga i Tennessee. Han ble selv drept i skuddveksling med politiet.

Natten før skal gjerningsmannen ha sendt en tekstmelding som inneholdt et religiøst vers om å erklære krig, skriver BBC.

En av Abdulazeez venner skal ha mottatt tekstmeldingen, og sier til BBC at han ikke tenkte noe særlig over meldingen, men at han i ettertid lurer på om den ble sendt som en forvarsel på angrepene.

Ifølge Abdulazeez familie, led han av depresjon, og i en uttalelse sier familien at «den personen som begikk denne grusomme forbrytelsen, er ikke sønnen vi kjente og elsket. Vår sønn led i mange år av depresjon. Det er en stor sorg for oss at hans smerte kom til uttrykk gjennom denne grufulle handlingen».

Politiet etterforsker fortsatt motivet for drapene.