Gjerningsmannen skjøt seg selv

En desperat mann holdt mange mennesker innesperret i en kontorblokk i Amsterdam. Blant dem var norske Rune Lindset og Jomar Eldøy. Gjerningsmannen skjøt seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gisseltakeren gikk til den brutale aksjonen for å protestere mot salget av widescreen-tv. Mannen skal ha vært svært misfornøyd med et Philips widescreen-tv.

Elektronikk-giganten Philips har leid lokaler i kontortårnet flere ganger, men holder ikke til der nå. Desperadoen var rasende over at han har tatt feil bygg. Gisseltakeren tvang de innesperrete til å henge ut plakater med «vi har løyet» og «vi har villedet».

Dramaet endte med at den 59-år gamle gisseltakeren skjøt seg selv i hodet.

Det er ikke meldt om at noen av gislene kom til skade.

Nordmenn innesperret

Politimenn med hunder og skuddsikre vester stengte av området rundt Rembrandt Tower, en bygning der flere store, internasjonale firmaer har kontorer. Samtidig opprettet politiet telefonkontakt med mannen.

- Nei, jeg er ikke bekymret ennå. Selv om jeg sitter i 15. etasje og ser politiet forskanse seg utenfor bygningen, så har ikke frykten tatt meg ennå. Men det er mange mennesker i bygningen, så det er nok en del som er redde, sa Lindset til P4 tidlig i ettermiddag.

- Han har holdt seg i vestibylen til nå, men har begynt å bevege seg rundt i bygget, sa nordmannen Jomar Eldøy til Nettavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer