Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gjerningsmannen tvang seg inn i skolebygningen med makt

Skal ikke ha blitt sluppet inn frivillig, ifølge politiet.

OVERLEVDE: Her har flere av skolebarna blitt gjenforent med foreldrene sine etter den groteske massakren. Foto: AP Photo/The Journal News, Frank Becerra Jr./NTB Scanpix
OVERLEVDE: Her har flere av skolebarna blitt gjenforent med foreldrene sine etter den groteske massakren. Foto: AP Photo/The Journal News, Frank Becerra Jr./NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle ofrene etter skoleskytingen i Newtown er identifisert, opplyser Paul Vance, talsmann for politiet i delstaten.

- Alle de døde har blitt hentet ut av skolen, og har blitt identifisert, sa Vance på pressekonferansen i 16.20-tida.

- Vi vil offentligjøre navnelistene om kort tid. Når det skjer ber jeg på vegne av familiene at dere i pressen respekterer dem og deres privatliv. De går nå gjennom en svært vanskelig og hjerteskjærende tid. Derfor ber jeg mediene holde avstand til familiene som har mistet sine kjære, sa Vance videre.

- Tvang seg inn med makt Han kunne også opplyse at den mistenkte, Adam Lanza, ikke hadde blitt sluppet frivillig inn.

- Jeg kan si at den mistenkte ikke ble sluppet frivillig inn i skolebygningen. Han brukte makt for å komme seg inn, sier Vance.

Etter at han ifølge politiet hadde tvunget seg inn i bygningen skjøt han mot alle han kunne finne.

Drepte 20 barn Totalt ble 27 personer drept i den grusomme massakren, hele 20 av dem barn i alderen fem til ti år.

BA PRESSEN HOLDE AVSTAND: Talsmann Paul Vance ved Connecticut-politiet orienterte pressen om situasjonen og ba pressen holde avstand til familiene som har mistet sine kjære når de om kort tid offentliggjør navnelista på de deom ble drept i massakren. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/NTB Scanpix
BA PRESSEN HOLDE AVSTAND: Talsmann Paul Vance ved Connecticut-politiet orienterte pressen om situasjonen og ba pressen holde avstand til familiene som har mistet sine kjære når de om kort tid offentliggjør navnelista på de deom ble drept i massakren. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/NTB Scanpix Vis mer

Motivet for den groteske ugjerningen er ennå ikke kjent.

Vance opplyste på pressekonferansen at de har sikret seg viktig bevis som de håper kan gi svar på bakgrunnen for hvorfor dette skjedde.

- Vi jobber fortsatt på spreng og dette er en lang prosess. Vi har sikret verdifullt bevis som vi håper kan gi svar på hva som er foranledningen til det som har skjedd.

image: - Gjerningsmannen tvang seg inn i skolebygningen med makt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!