Gjerningsmenn stormet moské og restaurant med rakettdrevne granater: Minst 44 personer drept

I Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg så mennesker som kom løpende ut gråtende, noen av dem med blodflekker, sier Bashur Abdullahi, som bor like ved restauranten der en selvmordsbomber sprengte seg selv søndag kveld.

En av restaurantens stamkunder sier at hele nabolaget ristet i eksplosjonen. Han telte selv 25 døde personer, blant dem fire kvinnelige servitører. Ifølge offisielle tall ble 23 personer drept.

Det andre angrepet rammet en moské, der imamen har vært en skarp kritiker av den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram.

Til sammen minst 44 personer ble drept i de to angrepene.

Sheikh Muhammad Sani Yahya Jingir har talt Boko Haram midt imot siden 2010. Han er tidligere blitt utsatt for attentatforsøk, og han overlevde også søndagens angrep.

Granater Mandag morgen lå fortsatt sko, bøker og andre personlige eiendeler strødd utover i moskeen, som var full av kulehull og tilsølt med blod.

Ifølge et øyenvitne dukket en rekke angripere opp ved moskeen ved 21.20-tida søndag kveld. De skjøt blant annet med rakettdrevne granater.

- Den traff en metallstang på fasaden og eksploderte. Mange mennesker ble drept og såret i skytingen og i eksplosjonen, sier Umar Abubakar, som mener det var et mirakel at han overlevde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer