RANET: Ahmet Dobran avbildet på sykehuset. Den kreftsyke 82-åringen ble brutalt ranet og skadd i slutten av august. Foto: MET Police
RANET: Ahmet Dobran avbildet på sykehuset. Den kreftsyke 82-åringen ble brutalt ranet og skadd i slutten av august. Foto: MET PoliceVis mer

Gjerningsmennene løp smilende fra stedet: Kreftsyke Ahmet (82) ble brutalt ranet på åpen gate

- De har tydeligvis fullstendig mangel på respekt for sine ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste søndagen i august var Ahmet Dobran (82) ute og handlet på Sussex Road i bydelen Newham i London. Her ble han utsatt for et brutalt ran, hvor tre menn tvang ham i bakken og stjal hans gullkjede og klokke.

Saken er omtalt i flere britiske medier.

Sårbart offer
Politiet har nå gått ut med bilder av de tre mennene som er mistenkt for å ha angrepet og ranet den eldre mannen. De er avbildet løpende fra stedet – to av dem ser ut til å smile på bildene.

Dobrans pårørende er forskrekket over hvordan noen kan gjøre dette mot en gammel mann. Den eldre mannen er et spesielt sårbart offer, men ikke bare på grunn av sin høye alder.

Dobran er kreftsyk, i tillegg til at han har Parkinsons sykdom.

Sengeliggende siden ranet
Ranet fant sted 27. august, rett før klokka 19.00.

MET Police informerer om at Dobran brakk tre ryggvirvler etter ranet, og har siden vært sengeliggende.

Han har gått inn og ut av kunstig koma. Han trenger pusteapparat, og legene er foreløpig usikre på om dette er permanent eller midlertidig.

I en uttalelse fra hans familie, publisert av politiet, sier Dobrans sønn og datter at faren ikke er en «innendørsperson», og at han nå må oppholde seg innendørs resten av livet. Angrepet har tatt fra ham friheten.

- Han er nå ute av stand til å fly til Kypros for å se resten av familien sin, som han pleide å gjøre et par ganger i året, sier de pårørende.

Familien håper at noen vil stå fram med informasjon om hvem disse mennene er, og påpeker at hvis de kunne gjøre dette mot Dobran, kan de også gjøre dette mot andre, uten dårlig samvittighet.

Fullstendig mangel på respekt
Metropolitan Police har publisert bilder av de antatte gjerningsmennene på sine nettsider. De har ikke blitt identifisert, men politiet tror ikke at de er lokale i Newham-området.

- Noen vet hvem de mistenkte er, og vi må finne dem før de kaster seg over enda et offer. De har tydeligvis fullstendig mangel på respekt for sine ofre og nøler ikke med å bruke vold, sier etterforsker Sam Bush.

Bush stiller seg helt uforstående til hvordan tre voksne menn så ondskapsfullt kan angripe og rane en 82 år gammel mann med stokk.

- Han var ute og handlet på tidspunktet for angrepet. Han hadde poser i hendene, noe som gjorde ham enda mer sårbar, sier Bush til britiske Mirror.