Gjerningsmennene var iført røde russebukser

Politet ønsker opplysninger om et telt som er observert i området.

FIRE VOLDTEKTER: I løpet av helgen skal det ha skjedd fire voldtekter i og rundt Kongeparken utenfor Stavanger. Foto: Kent Skibstad/Dagbladet
FIRE VOLDTEKTER: I løpet av helgen skal det ha skjedd fire voldtekter i og rundt Kongeparken utenfor Stavanger. Foto: Kent Skibstad/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter det Dagbladet kjenner til skal offeret for voldtekten natt til lørdag ha vært på vei hjem fra Kongeparken idet overfallet skjedde.

Voldtekten skal ha skjedd på, eller ved, en rasteplass som ligger noen hundre meter fra Gjesdal Gjestegiveri i Ålgård.

Sikret overvåkningsbilder - Det er sikra bilder fra overvåkningskamera, det er et pågående arbeid å gjennom disse bildene. Det er flere som har overvåkingsbilder fra Ålgård-området, og det er et stort materiale å gjennomgå, sier Fredrik M. Soma i Rogaland politidistrikt.

Politiet har sikret seg overvåkningsbilder fra blant annet gjestegiveriet. Et kamera ble satt opp på stedets terrasse av gjester som overnattet der og som ønsket å filme livet om natten. Kameraet var derfor rettet mot parken, og ikke mot rasteplassen som ligger i motsatt retning.

Soma forteller til Dagbladet at de gjennomgår bilder fra flere kameraer og i et utvidet tidsrom rundt ugjerningene natt til lørdag og søndag. 

- Kongeparken har også videoovervåkning som har blitt overlevert til politiet, forteller Soma.

- Vi ser svært alvorlig på de anmeldte sakene, og jobber tett med politiet for å få klarhet i situasjonen, sier sikkerhetsansvarlig i Kongeparken, Håkon Lund.

Han forteller at deres hovedprioritet har vært å ta vare på jentene, og å bistå politiet.

Røde russebukser I samband med den overfallsvoldtekten er politiet er på utkikk etter tre personer.

- Den fornærma har forklart at de tre gjerningsmennene var iført røde russebukser. Vi har ingen opplysninger som tilsier at dette ikke var russ, men vi må selvsagt holde alle muligheter åpne.

Kilder Dagbladet har snakket med har forklart at det var personer på området som prøvde å komme seg inn på festen uten å være russ, men som var iført russeklær.

Ønsker opplysninger om telt Politiet er på utkikk etter et telt i anledning voldtekten natt til lørdag.

- Vi gikk ut med i pressemeldingen i går at vi var ute etter opplysninger om et telt. Det er snakk om et camping/overnattingstelt, det er mørkt og relativt lite. Det har politiet ikke kunne sjekket ut av saken, forteller Soma. 

Han kan ikke si med sikkerhet akkurat hvor teltet var satt opp, men det skal ha vært i nærheten av den nevnte rasteplassen.

- Vi er interessert i opplysninger om hvem som har disponert dette teltet, hvem som har oppholdt seg i området, og å komme i kontakt med folk som har opplysninger om dette teltet.

-Utrolig ekkelt - Det er utrolig ekkelt, det er så nært vårt område, men virker allikevel så fjernt, sier resepsjonist Bente Bergsåker Sævereid.
 
- Politiet var innom i går og snakket med nattevaktene, og hotellsjefen. Vi hadde en nattevakt som var inne, og en ekstra ute ved porten.

Ingen av disse skal etter det Bergsåker Sævereid kjenner ha fått med seg noe av det som skjedde.