Gjerningsperson skutt etter masseskyting

25 personer skadd i skyteepisode i USA.

TEXAS-SKYTINGEN: TV-KOSA sitt nyhetsanker måtte forlate studioet, men fortsatte å rapportere til TV-seerne. Video: TV-KOSA. Vis mer

Politiet opplyser på en pressekonferanse at minst fem personer er drept under hendelsen i Texas lørdag ettermiddag lokal tid. 25 personer er skadd, sju av dem kritisk.

En antatt gjerningsperson er skutt og drept etter å ha skutt mot tilfeldige personer i Odessa i delstaten Texas i USA. Det melder Midland-politiet på Facebook.

Politiet sier på en pressekonferanse at den antatte gjerningspersonen er en mann i 30-åra. De sier at de har en viss anelse om hvem han er, men går ikke ut med dette nå. De kan heller ikke si noe om et eventuelt motiv for handlingene.

Ifølge CNN ble mannen først stoppet i en trafikkontroll. Rett før han stoppet opp, åpnet han ild, ifølge utrykningspolitiet.

CNN melder i sin direktesending at 21 personer skal være skadd i hendelsen. Det er usikkert om dette er som følge av skytingen eller ulykker relatert til dette.

Seinere bekrefter altså politiet at fem personer i tillegg er drept under masseskytingen.

KULEHULL: Et bilde fra stedet viser kulehull i en bil. Foto: HO / AFP
KULEHULL: Et bilde fra stedet viser kulehull i en bil. Foto: HO / AFP Vis mer

Først meldte politiet at de mistenkte at det var to skyttere i aksjon i området vest i Texas. Så langt har politiet bare klart å bekrefte at det dreier seg om en skytter.

Bilder fra Texas viser kulehull i flere kjøretøy.

De første meldingene fra politiet gikk også ut på at en av gjerningspersonene skal ha kapret en bil tilhørende det amerikanske postvesenet. Dette bekrefter de seinere på en pressekonferansene.

Politiet i byen ba innbyggerne om å holde seg innendørs og borte fra to spesifikke områder i Midland. En av skytingene fant sted nær University of Texas of the Permian Basin i Odessa (UTPB).

President Donald Trump er orientert om situasjonen og følger den tett.

Det er bare en måned siden at Texas var rammet av en masseskyting. Den gang ble 20 personer drept i en skyteepisode på et kjøpesenter i El Paso.

Saken oppdateres.