EKSKLUSIV. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er blant gjestene som kommer til kronprinsesse Victorias bryllup.   Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
EKSKLUSIV. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon er blant gjestene som kommer til kronprinsesse Victorias bryllup. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Gjestelista til kronprinsesse Victorias bryllup er klar

Alt klart for årets svenske bryllupshøydepunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Kronprinsesse Victorias bryllup er årets begivenhet i Sverige og høydepunktet er bryllupsmiddagen på fredag. Tre hundre gjester er invitert, og på den eksklusive gjestelista er både kongelige og prominente godt representert.

Fra Norge kommer både Märtha Louise og Ari Behn, i tillegg til kong Harald og dronning Sonja og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Også det danske kongehuset er godt representert, med både dronning Margrethe og prins Henrik og kronprins Fredrik og kronprinsesse Mary, skriver Aftonbladet.

Reddet Westling Det er imidlertid ikke bare kongelige og berømtheter som er invitert til bryllupet. Blant disse er legen Olof Heimbürger som reddet Daniel Westlings liv.

For ett år siden gjennomførte nemlig Heimbürger, som er overlege ved Karolinska sykehus i Stockholm, en nyretransplantasjon på Westling. Den blivende kronprinsen lider nemlig av en medfødt sykdom som hadde ført til nedsatt nyrefunksjon. Westling fikk nyren donert av sin far og operasjonen forløp uten komplikasjoner.

Også ernæringsfysiologen Annika Kahm er blant bryllupsgjestene. Hun hjalp kronprinsesse Victoria da hun gikk gjennom en tung tid i USA, skriver Expressen.

Både Kahm og Heimbürger sier til den svenske avisa at de gleder seg til bryllupet.

Uteblir Men det er ikke alle de inviterte som har takket ja til den kongelige invitasjonen. Mens prinsesse Madeleines ekskjæreste, Jonas Bergström ikke blir å finne blant gjestene, har ekskjæresten til prins Carl Philip, Emma Pernald, takket ja til å komme.

De to britiske prinsene William og Harry kommer heller ikke til det svenske kronprinsbryllupet. De prioriterer fotball-VM i Sør-Afrika foran kongelig bryllup i Stockholm.

Heller ikke svenske prinsesse Lillian, som har fungert som en farmor for den svenske kronprinsessa, blir å finne blant bryllupsgjestene. Hun har i de siste par åra slitt med dårlig helse og må melde forfall til bryllupet på grunn av helsemessige årsaker.

I forkant av fredagens middag, vil kronprinsparet holde en mottakelse med 700 gjester.