GA 100 PUND: Bryllupsgjestens pengegave på £100, og brudens respons, har den siste uken vekket store reaksjoner. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
GA 100 PUND: Bryllupsgjestens pengegave på £100, og brudens respons, har den siste uken vekket store reaksjoner. Illustrasjonsfoto: ShutterstockVis mer

Gjesten ga brudeparet penger i gave. Fikk sjokk da hun så takkemailen

Det engelske brudeparet ville ha mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg var nylig i bryllupet til en tidligere kollega av meg hvor jeg, fordi de hadde ønsket seg det, sendte det jeg trodde var en ganske anstendig sum med penger (£100, hvis det spiller noen rolle, selv om jeg ikke ser hvordan det skulle gjøre det)».

Slik starter innlegget på nettstedet Mumsnet.com, den britiske versjonen av norske Mammanett.

«Hva gjør jeg nå?» Forfatteren i innlegget skal etter bryllupet ha fått en mail fra bruden der hun oppfordret gjesten til å bidra med enda en sum:

«Det overrasket oss at bidraget ditt ikke stemmer overens med de varme lykkeønskningene dine. Hvis du ønsker å sende en justerende sum, vil vi ta den imot med stor takk», skal bruden ha skrevet i eposten.

Til de andre brukerne på nettforumet stiller bryllupsgjesten følgende spørsmål: «Hva gjør jeg nå?»

Vekker oppsikt I løpet av de siste seks dagene har tråden fått over 1000 svar. Mange av dem som har engasjert seg i saken har oppfordret trådstarter til å oppdatere dem på dialogutviklingen.

Senere samme dag kunne hun informere om at hun hadde respondert bruden på følgende måte:

«Jeg regner med at dette er en slags feil?».

Det ble møtt med stor entusiasme fra de andre brukerne.

«Jeg skulle til å si at du bare burde ignorere de frekke idiotene, men jeg liker svaret ditt», skriver én.

«Jeg hadde ikke klart å la dette ligge. Jeg ville sendt et frekt svar tilbake hvor jeg på slutten hadde påpekt at «220 stykker på Mumsnett er enige med meg!». Det er helt sjokkerende. Jeg blir bekymret for slike mennesker. Hvor er det blitt av moralen?», spør en annen.

Ifølge The Independent
har den anonyme gjesten ennå ikke fått svar fra bruden. Hun skrev imidlertid at sjansen var liten for at hun noen gang kom til å møte på bruden eller brudgommen i framtiden.

Finnes ingen fasit Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, sa tidligere i år til Dinside.no at det ikke finnes noe fasitsvar på hva som er riktig å gi, verken i bryllup eller konfirmasjon.

Hun viser imidlertid til en undersøkelse gjennomført i 2011 der deltakerne gjennomsnitt oppga å betale følgende summer til brudeparet:

Foreldrepar (til eget barn): 11.000 kroner 
Forelder (til eget barn): 8.700 kroner 
Besteforeldre: 4.660 kroner 
Familiemedlemmer: 1050 kroner 
Nære venner (som par): 845 kroner 
Nære venner (singel): 830 kroner 
Andre venner: 470 kroner