Hevder hun er Madeleine McCann:

Gjester «Dr. Phil»: - Avslører «bevisene»

Julia Wandelt hever hun er forsvunne Madeleine McCann. Nå skal hun delta i det enormt populære talkshowet «Dr. Phil».

EN GÅTE: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier ved å hevde at hun er den forsvunne Madeleine McCann. Reporter: Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV / Instagram / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Polske Julia Wandelt (21) skapte store overskrifter verden rundt da hun hevdet at hun er den forsvunne Madeleine McCann.

Hevder hun er Madeleine

I flere videoer på sosiale medier har hun kommet med påstander om at hun er McCann, og peker på det hun selv mener er likhetstrekk mellom seg selv og den savnede jenta - og ikke minst foreldrene hennes.

Wandelt, som også går under etternavnene Faustyna og Wendell, hevder selv at hun husker lite fra barndommen, og at hun ikke har sin egen fødselsattest.

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra et hotellrom i den portugisiske strandbyen Praia da Luz i 2007.

Madeleine forsvant mens foreldrene Kate og Gerry McCann spiste middag med venner på en restaurant 50 meter unna ferieleiligheten.

SØKER SVAR: I dette bildet viser foreldrene Kate og Gerry McCann fram et datagenerert bilde av hvordan datteren kanskje kunne sett ut i 2012. Foto: Reuters/NTB
SØKER SVAR: I dette bildet viser foreldrene Kate og Gerry McCann fram et datagenerert bilde av hvordan datteren kanskje kunne sett ut i 2012. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Saken har aldri blitt løst, selv om det har vært mange teorier opp gjennom åra. Nå har den polske 21-åringen fått massiv oppmerksomhet for sine påstander.

- Umulig

Politiet i den polske provinsen Wroclaw har allerede avvist påstandene.

Det sveitsiske programvareselskapet Ava-X har sammenliknet bilder av Julia Wandelt og Madeleine McCann, og kommet til samme konklusjon:

GIKK VIRALT: Julia Wandelt ble kjent verden over da hun hevdet å være den forsvunne Madeleine McCann. Foto: Instagram
GIKK VIRALT: Julia Wandelt ble kjent verden over da hun hevdet å være den forsvunne Madeleine McCann. Foto: Instagram Vis mer

De har brukt et ansiktsgjenkjenningsprogram for å se nærmere på bilder av både henne og Madeleine McCann.

Selskapet samarbeider med frivillige organisasjoner som jobber for å gjenforene savnede barn med foreldrene sine.

- Det er praktisk talt umulig at den unge polakken er Maddie, sier Ava-X-sjef Christian Fehrlin til den sveitsiske avisa Blick.

Gjester «Dr. Phil»

For tida er Julia Wandelt i USA, der hun jobber videre med å fremme sin sak sammen med Fia Johansson, som er privatetterforsker og selverklært medium.

Nå skal duoen gjeste det ekstremt populære, Emmy-nominerte talkshowet «Dr. Phil», som har millioner av seere over hele USA.

Det skriver Johansson på sosiale medier, der hun har delt et bilde av Julia som snakker med programleder Dr. Phil McGraw.

- Jeg er veldig glad for at Julia får en plattform der hun på modig vis kan snakke ut, og forhåpentligvis komme nærmere rettferdighet, skriver hun.

PÅ ROADTRIP: Christian Brückner er mistenkt i Madeleine McCann-saken. Disse opptakene skal vise tyskeren uker før den britiske jenta forsvant. Video: Privat Vis mer

Nyheten er blitt bekreftet på programmets hjemmesider, der det ligger en promo for en eksklusiv episode kalt «Jeg tror jeg er Madeleine McCann».

- Wendell hevder hun har det samme, verdenskjente merket på øyet som McCann, og liknende merker på kroppen. I et eksklusivt intervju avslører Wendell hva annet hun har oppdaget som får henne til å tro at hun er jenta som forsvant i 2007, står det å lese i promoen.

Samtidig insisterer altså Wandelts foreldre i Polen på at hun er deres biologiske barn og benekter at hun var kidnappet. Programmet skal sendes mandag 27. mars i USA.

Mener hun er død

Politiet som har etterforsket Madeleine McCanns forsvinning, er sikre på at hun er død. I fjor ble det kjent at påtalemyndigheten i Portugal har siktet en tysk statsborger for forsvinningen.

Tysk politi hadde den samme mannen i kikkerten allerede i 2020, da de etterforsket ham i forbindelse med nettopp McCann-saken.

På det tidspunktet satt han fengslet, og det gjør han fremdeles.

I oktober besluttet påtalemyndigheten i Braunschweig i Tyskland å utvide anklagene mot mannen til å omfatte tre voldtekter og tilfeller av seksuelle overgrep mot barn. Det skal ha skjedd i tidsrommet mellom desember 2000 og juni 2017, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer