Gjødseltyveri-alarm var falsk

Det ble ikke stjålet 1,2 tonn kunstgjødsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter grundige undersøkelser slår politiet og Felleskjøpet på Nordmøre fast at det likevel ikke er stjålet 1,2 tonn kunstgjødsel.

En omfattende etterforskning ble satt i gang etter at Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal tirsdag meldte et tyveri av 1,2 tonn kunstgjødsel og 325 liter bensin fra en låst container. Politiets sikkerhetstjeneste ble også varslet rutinemessig ettersom det er mulig å lage eksplosiver av kunstgjødsel. Bomben Anders Behring Breivik detonerte utenfor Regjeringskvartalet var på 950 kilo og satt sammen av diesel og kunstgjødsel.

Etter en grundig gjennomgang av eget lager og rutiner kunne imidlertid administrerende direktør Randi Dyrnes onsdag melde om at det likevel ikke dreier seg om et tyveri.

- En gjennomgang viser at det ikke er gjødsel på avveie. Det er en intern logistikkfeil som har forårsaket at det ble en feil i lagerbeholdningen. Gjødsel levert til kunde fra Felleskjøpet sin avdeling Kristiansund, ble registrert ut fra en annen avdeling. Dette ble avdekket ved en intern gjennomgang, skriver Dyrnes i en pressemelding.

Tyveriet av 325 liter bensin er fremdeles ikke oppklart og dette jobber politiet fortsatt med.

(NTB)