- Gjør Barbie til sex-leketøy

NEW YORK (Dagbladet): Barbie-produsenten Mattell Corp. er forbannet på den dansknorske popgruppa Aqua, som stiger på listene i USA. Striden gjelder sangen «Barbie Girl», der Mattell mener Aqua gjør Barbie til et sexleketøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dokkeprodusentene, som er blitt steinrike på Barbie etter å ha produsert og solgt dokka i snart en mannsalder, har satt sine advokater på saken.

I «Barbie Girl» synger Aqua:

«Gjør som du vil med meg/La meg være sola di/så faller jeg på kne for deg» .

Teksten har falt Mattell og firmaets advokater tungt for brystet. De synes Aqua tegner et bilde av kvinner som sexobjekter og forgriper seg på Mattells beskyttede rettigheter til Barbie-dokkas navn og design.

Brudd på loven?

- Vi har gitt uttrykk for vår sterke misnøye med denne sangen og det vi mener er et helt klart brudd på bestemmelsene som beskytter et varemerke, sier selskapets talsmann Sean Fitzgerald til telegrambyrået AP.

Plateselskapet Universal svarer med at «Barbie Girl» bare er ment som «en morsom og munter sommersang».

Plateselskapet har nok vært inne på tanken om at Mattell kunne la seg irritere. Coveret til singelen er påtrykt at sangen ikke er godkjent av dokkeprodusenten.

Mattells advokater og advokatene til plateselskapet har diskutert saken fram og tilbake i over en måned.

Great Garlic Girls

The Great Garlic Girls, som nylig åpnet sitt dragshow i New York, har fått god kritikk. De benytter «Barbie Girl» i et av numrene sine med Jonny Nymoen som plastikkdokka. I nummeret opptrer for sikkerhets skyld også den mannlige plastikkvarianten, som går under navnet Ken.