Gjør butikk på Helse-Norge

Kari Paulsrud har sett at det er mulig å gjøre butikk på et Helse-Norge som skriker etter politiske løsninger. Etter seks år som helseminister Gudmund Hernes' høyre hånd startet hun byrået KRUT sammen med en håndfull erfarne fagfolk. Målet er å bli en politisk maktfaktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRUT er en ny plante i rådgivningfloraen. De er ikke informasjonsrådgivere i vanlig forstand. De er politikere og organisasjonsmennesker som har funnet en ny måte å få gjennomslag for sine ideer på. Gjennom årelang erfaring fra Velferds-Norge vet de mye om hvor skoen trykker.

Gode ideer

Men gjennom tradisjonelt politisk arbeide vil det ta år å få gjennomført ønskede endringer. Gjennom KRUT mener de å kunne kappe noen svinger og få hurtigere gjennomslag. Målet er å bli premissleverandører. Være med og koke sammen gode ideer som Velferds-Norge kan ha bruk for. Og tjene penger på det. Men i motsetning til informasjonsrådgivere som arbeider med politikk, er Paulsrud og hennes kompanjonger åpne på hva de jobber med.

Øverste sirkler

- Vi har bra med kontakter i de øverste sirklene. Det gjør det enklere å nå fram, sier tidligere statssekretær for Gudmund Hernes, Kari Paulsrud.

Med seg har hun Nina Solberg - tidligere partner i informasjonsbyrået Konsensus og Sirvente. Svein Jacobsen var leder for Rådet for psykisk helse, og en drivkraft i opprettelsen av Barnehageforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer