Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjør comeback på norske skjermer

I natt vant det glemte tenåringsidolet Rob Lowe og «West Wing»-gjengen ni priser under Emmy-utdelingen. I begynnelsen av november kommer serien på norske skjermer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK kjøpte inn serien allerede for et år siden, og sender første episode 3.november.

Miljøet rundt «West Wing» er lagt til det Hvite Hus, og skildrer livet innenfor veggene. Presidenten spilles av Martin Sheen, og serien har blitt en gigasuksess på amerikanske TV-skjermer. Regissør Aaron Sorkin har tidligere laget et utall president-filmer, og er kjent for å gjøre grundig research.

Comeback

Sentralt i serien står Rob Love - udødeliggjort i 80-tallsfilmer som «St. Elmo's Fire», «Youngblood» og «Hotell New Hampshire». Nå har fløtepusen fått en renessanse gjennom den amerikanske dramaserien, der han spiller glatt og dynamisk rådgiver i presidentens stab.

Under Emmy-utdelingen i natt vant serien blant annet prisen for beste dramaserie.

Høyt utdannet

NRK vil sende serien like etter kveldsnytt på fredager.

- Målsettingen vår er å komme opp i en seeroppslutning på 6 prosent, det vil si 300 000. I USA er serien spesielt populær blant høyt utdannede mennesker, forteller Fredrik Luihn, programinnkjøper i NRK.

Han tror hemmeligheten bak suksessen på NBC er at den skildrer presidenten på en menneskelig måte - slik folket ønsker at en president skal være.

TILBAKE: President Martin Sheen, en uidentifisert livvakt og politisk rådgiver Rob Lowe. Snart er suksesserien «West Wing» klar for norske skjermer.