Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sola kaster glans over Norges nasjonaldag

Gjør deg klar til en (UV-)strålende fin 17. mai

UV-strålende vær i Øst-Norge, for det meste fint over hele landet.

SLIPPER REGNFRAKKER: «I år slipper Spjelkavik skolekorps å skjule de flotte uniformene med regnfrakker», skrev Dagbladets journalist i Ålesund i 2007. I år slipper de det høyst sannsynlig igjen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet
SLIPPER REGNFRAKKER: «I år slipper Spjelkavik skolekorps å skjule de flotte uniformene med regnfrakker», skrev Dagbladets journalist i Ålesund i 2007. I år slipper de det høyst sannsynlig igjen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir veldig fint vær over store deler av landet. Det fineste blir på Vestlandet, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør i Meteorologisk institutt.

Den eneste lille «kalddusjen» vestlendingene får, er noe vind utover dagen. Meteorologisk institutt og StormGeo melder begge om opp mot laber bris i Bergen.

I Møre og Romsdal og Trøndelag får de sol først på dagen og slipper dessuten billig fra vinden, men kan få skyer utpå ettermiddagen og kvelden.

UV-sjokk

De som feirer på Østlandet, risikerer å måtte smøre seg med tålmodighet - og deretter solkrem: Dagen begynner med enkelte regnbyger, men så blir det sol.

Så sterk blir sola, at Meteorologisk institutt melder om sterk UV-stråling i deler av Sør-Norge i morgen, fra Agder-fylkene og oppover i Hedmark og Oppland.

Det betyr at folk med lys hud risikerer skader på under en time, hvis de utsetter seg for direkte sollys.

- Bruk solkrem og hold deg i skyggen, og ha på deg klær, er Skattørs råd til de ømskinnede.

Ifølge Skattør blir UV-strålene sterkest på Østlandet og Sørlandet. I flere av de UV-utsatte områdene vil temperaturene ligge opp mot 20 grader.

Sol og litt regn i nord

I Nordland og Troms blir det pent vær først på dagen, og så tilskyende og regn på ettermiddagen og kvelden.

- Der kommer det regnbyer sent på dagen, men da regner jeg med at alle togene har gått og korpsene er ferdige med å spille, sier Hanne Beate Skattør.

Lengst nord, i Finnmark, blir det motsatt.

- Finnmark starter dagen med litt regn, vesentlig i østlige områder, sier Skattør. Deretter blir det lettskyet vær med litt sol, og temperaturer i underkant av ti varmegrader.

- Det ser ikke så verst ut i hele landet, oppsummerer Hanne Beate Skattør. StormGeo, som melder om været på TV2, er jevnt over enig med Meteorologisk institutts 17. mai- varsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media