- Gjør dere klare for angrep

En talsmann for al-Qaida advarer amerikanerne mot nye terroraksjoner i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det som kommer til amerikanerne vil ikke, med Guds vilje, bli mindre enn hva som har vært, var den forholdsvis klare beskjeden fra al-Qaida-talsmannen Sulaiman Abu Ghaith ifølge den arabiske avisa al-Hayat.

Avisa siterer en uttalelse Ghaith skal ha lagt ut på en nettside som i lang tid har fungert som talerør for Taliban, og senest i april publiserte nettstedet en uttalelse som skal ha vært signert Mullah Mohammed Omar, skriver nyhetsbyrået Reuters. Denne siten er nå stengt.

Men al-Hayat skal ha fått tak i advarslene fra al-Qaida-mannen.

- Så vær på vakt Amerika. Gjør dere klare. Vær forberedt. Sett på dere sikkerhetsselen, ble Ghaith sitert på.

Ghaith, som opprinnelig er fra Kuwait, fungerte som talsmann for al-Qaida etter 11. september. Han fastholdt at terrornettverket kommer til å fortsette å angripe amerikanske og jødiske mål, enkeltpersoner eller institusjoner.

Ifølge al-Hayat skal Ghaith ha oppgitt amerikansk anti-muslimske politikk i land som Sudan, Somalia, Indonesia, og på Fillipinene som hovedgrunn for al-Qaidas hat. Samtidig mener Ghaith at Israel har undertrykket palestinerne i over 50 år med velsignelse fra USA, og at begge landene dermed er anti-muslimske.

Det er usikkert hvor Ghaith befinner seg, og amerikanske myndigheter har ikke kommentert advarslene fra al-Qaida.

TERRORENS TALSMANN: Suleiman Abu Ghaith sto fram på saudi-arabisk fjernsyn på vegne av al-Qaida og påtok seg skylden for angrepene på World Trade Center og Pentagon den 11. september. Nå advarer han amerikanerne på ny.