Trump varsler Syria-angrep:

- Gjør dere klare, Russland, rakettene kommer!

Donald Trump med tydelig trussel til Russland og Syria.

ADVARER: President Donald Trump kommer med en klar advarsel til Russland og sier amerikanske missiler «vil komme».

Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB Scanpix
ADVARER: President Donald Trump kommer med en klar advarsel til Russland og sier amerikanske missiler «vil komme». Foto: Jorge Silva / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump kommer med en klar advarsel til Russland og sier amerikanske missiler «vil komme».

- Russland lover å skyte ned alle missiler som skytes mot Syria. Gjør dere klare Russland, for de vil komme, fine og nye og «smarte», skriver Trump på Twitter onsdag.

Han mener også at Russland bør avslutte samarbeidet med Syrias president Bashar al-Assad, som Trump omtaler som «Et dyr som gassdreper sitt eget folk, og nyter det».

I en ny melding tar han imidlertid til orde for å stoppe «våpenkappløpet».

«Vårt forhold til Russland er nå verre enn noen gang, og det inkluderer den kalde krigen. Det finnes ingen grunn til at det skal være sånn. Russland behøver oss for å hjelpe dem med økonomien. Det ville vært veldig enkelt å gjøre det, og vi trenger at alle nasjoner jobber sammen. Skal vi avslutte våpenkappløpet?»

Den tydelige advarselen fra Trump kommer etter at russiske myndigheter tidligere i dag meldte at ethvert amerikansk missil som blir skutt mot Syria, skal skytes ned, og at oppskytingsstedet skal angripes.

- Hvis det finner sted et amerikansk angrep, så skal amerikanske missiler skytes ned, og stedene der missilene skytes opp fra, skal også angripes, sar Russlands ambassadør til Libanon, Aleksander Zasypkin, på arabisk til den Hizbollah-kontrollerte fjernsynskanalen al-Manar, ifølge NTB.

- Symptomer på kjemisk angrep

Han la til at et sammenstøt «bør utelukkes, og derfor er vi klare til å forhandle».

Uttalelsene kom tirsdag kveld og var en henvisning til en tidligere uttalelse fra Russlands president Vladimir Putin og Russlands forsvarssjef, melder Reuters.

Tidligere onsdag opplyste Verdens helseorganisasjon (WHO) at 500 syriske pasienter er blitt behandlet etter lørdagens angrep i den opprørskontrollerte byen Douma nær Damaskus. De 500 har vist tegn på symptomer som følge av et kjemisk angrep, opplyser WHO.

Russland og Syria har avvist at det har funnet sted noe angrep med kjemiske våpen.

- Gjør dere klare, Russland, rakettene kommer!

- Muligheter for luftangrep

Natt til onsdag ble det også kjent at den europeiske organisasjonen for luftfartssikkerhet, Eurocontrol, har gått ut med en advarsel.

Eurocontrol ber nemlig flyselskaper om å utvise forsiktighet i de østlige delene av Middelhavet. Årsaken er mulige luftangrep mot Syria i løpet av de neste 72 timene, skriver Reuters.

«På grunn av mulige angrep mot Syria med luft-til-jord og / eller cruisemissiler innen de neste 72 timene, og muligheten for periodevise forstyrrelser av radionavigeringsutstyr, må det tas hensyn under planlegging av flyoperasjoner i Øst-Middelhavet», skriver Eurocontrol.

Den ferske advarselen fra Eurocontrol bygger opp under kommentarene verdensledere har kommet med de siste døgnene.

USAs ambassadør til NATO, Kay Hutchinson, sa tidligere i dag til Sky News at president Bashar al-Assad har gjort seg skyldig i folkemord.

USA har som kjent konkludert med at det fant sted et kjemisk angrep, og at Assad-regimet sto bak, men det er ikke en konklusjon alle andre deler.

ANGREP: En syrisk militærflyplass ble angrepet natt til mandag, skriver BBC, som siterer den statlige syriske TV-kanalen. Dette skal være en video filmet av et vitne på området. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer