Gjør eksklusivt intervju

Barack Obama snakker ut hos CBS.

SNAKKER UT: Barack Obama snakker ut i pressen etter valget. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB
SNAKKER UT: Barack Obama snakker ut i pressen etter valget. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barack Obama gjør sitt første TV-intervju etter årets valg. Han snakker ut i «CBS 60 Minutes» og i «CBS Sunday Morning», som sender intervjuet søndag.

Her snakker han om sin nye bok, «A promised land» - «Et lovet land» på norsk.

Obama var USAs 44. president fra 2009 til 2017. Boka er den første av to bind, og kommer 17. november.

Intervjuet skal foregå i Washington D.C. Det er allerede varslet at det skal komme klipp fra intervjuet torsdag og fredag, skriver CBS News.

Gratulerte Biden

Nyvalgte Joe Biden var Obamas visepresident i hans periode i Det hvite hus. Han har også bidratt betydelig til Bidens valgkampanje.

- Jeg kunne ikke ha vært stoltere av å gratulere vår neste president, Joe Biden, og vår neste førstedame, Jill Biden. Jeg kunne heller ikke vært stoltere av å gratulere Kamala Harris og Doug Emhoff med Kamalas banebrytende valg, som gjør henne til vår neste visepresident, uttalte Obama lørdag.

Han understreket i samme uttalelse at han « vet at Biden vil utføre jobben med hensyn til hver enkelt amerikaner, uansett hvem som stemte på ham», og ba alle amerikanere om å gi Biden en sjanse.

IMPONERER: Barack Obama skulle bare hjelpe Joe Biden i valgkampen, når går denne videoen viralt av den tidligere presidenten. Foto: @barackobama/Instagram. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tjent millioner

For tolv år siden stilte han og Michelle Obama opp i «60 Minutes», etter at han var valgt til president. Nå vender han tilbake for å snakke med journalistene Scott Pelley og Gayle King.

Siden han forlot Det hvite hus i 2017 har Barack Obama tjent millioner på foredrag, bokavtaler og presidentpensjonen.

Familien Obama flyttet til en luksuriøs teglsteinsvilla bare tre kilometer fra Det hvite hus, fordi de ønsket at dattera skulle fullføre skolen.

De eier også en luksusvilla i Marthas Vineyard i Massachussets, som de kjøpte i 2019 for tre millioner dollar.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer