Dotrøbbel på Senja:

- Gjør fra seg i veikanten

Et nyoppført toalettbygg skaper problemer i bygda Fjordgård på Senja. Lokal butikkeier etterlyser fortgang fra kommunen før sommerturistene gjør storinnrykk.

STENGT DO: Fjordgård på Senja er startpunkt for en rekke populære fjellruter. Med sommerinnrykk av turister på trappene, etterlyses fortgang i åpningen av et toalett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STENGT DO: Fjordgård på Senja er startpunkt for en rekke populære fjellruter. Med sommerinnrykk av turister på trappene, etterlyses fortgang i åpningen av et toalett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

Sommerturistene har allerede begynt å innta Senja.

Men besøkende i Fjordgård, startpunktet for populære fjellturer til Segla, Hesten og flere andre spektakulære fjelltopper, møter nå på utfordringer når naturen kaller:

De nye toalettene i havna, oppført i tilknytning til en bobilparkering, er inntil videre stengt.

- Vi har sett siden påske at turister har kjent på dørene, som er låst. Det ender ofte opp med at de setter seg rett ved veien og gjør fra seg, sier Pia Larsen til Dagbladet.

Hun eier nærbutikken i området, og uttalte seg først om problemet til lokalavisa Nordlys.

TURIST-TOALETT: Dette er toalettbygget der besøkende inntil videre møter stengte dører. Foto: Privat
TURIST-TOALETT: Dette er toalettbygget der besøkende inntil videre møter stengte dører. Foto: Privat Vis mer

Etterlyser fortgang

Toalettbygget er besørget av kommunen, med en prislapp på nær millionen og ble satt opp før påske.

Butikkeieren etterlyser fortgang i åpningen fra kommunen.

- Bygdefolk lurer på hvordor de ikke er åpnet. Det kan ikke gå helt til juni før det skjer - da er de for seint ute med å få ting på plass, sier Larsen.

Hun omtaler den nåværende situasjonen, med dobesøk i veikanten, som «uheldig».

Det finnes riktignok et annet turist-toalett i Fjordgård, men på samfunnshuset, som ligger på andre sida av bygda. Butikken hun driver, som ligger nærmere bobil-parkeringen, har også et tilgjengelig toalett.

- Er det mange som spør om å få låne det?

- Ja, men vi tar betalt for det, og det er jo noen som ikke ønsker å betale for slikt, svarer Larsen.

SPEKTAKULÆRT STUNT: Denne guttegjengen imponerer stort på norgesferie. VIDEO: Joel Kristiansen. FOTO: Simen Askeland. Vis mer

Kommunen: - Skjer snart

Heller ikke Senja kommune anser det som heldig at trengende ser seg nødt til å gjøre sitt fornødne utenfor det nye toalettet.

Det understreker virksomhetsleder Bjørn Lauransen overfor Nordlys.

- Vi venter på at leverandøren skal komme på en kontroll. De skal sjekke at alt er i orden først. Vi har koblet til vann og strøm, men vi får ikke ta i bruk toalettene før kontrollen er gjort og de har sjekket at alt er gjort riktig, sier Lauransen til avisa.

Han opplyser at også kommunen hadde ønsket at dette allerede var gjort, men at deres leverandør ikke har kunnet reise ens ærend nordover for oppdraget.

- Jeg kan ikke love at det skjer denne uka, men det skjer snart, forsikrer han.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer