Gjør helgen av mannen som pisket indianere for gud

Omstridt beslutning fra populære pave Frans.

HELGEN MED PISK: Pave Frans (t.h.) foran en statue av Junipero Serra, misjonæren som er kjent for å ha kristnet California, og som nå blir gjort til helgen. Sammen med paven i Washington D.C. var den republikanske speakeren i Kongressen, John Boehner, og demokratenes minoritetsleder og representant fra California, Nancy Pelosi. Foto: Michael Reynolds / Pool via CNP
HELGEN MED PISK: Pave Frans (t.h.) foran en statue av Junipero Serra, misjonæren som er kjent for å ha kristnet California, og som nå blir gjort til helgen. Sammen med paven i Washington D.C. var den republikanske speakeren i Kongressen, John Boehner, og demokratenes minoritetsleder og representant fra California, Nancy Pelosi. Foto: Michael Reynolds / Pool via CNP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da pave Frans onsdag kanoniserte den spanske misjonæren, Junipero Serra, i en seremoni i Washington D.C., vekket det sterke følelser.

Mange latinamerikanere i USA mener kanoniseringen av den spansktalende misjonæren Serra er en sårt tiltrengt anerkjennelse av den latinamerikanske historien i den katolske kirken i USA. I dag utgjør latinamerikanere 38 prosent av katolikkene i USA.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer