Du leser nå Dagbladet Pluss
HELGEN MED PISK: Pave Frans (t.h.) foran en statue av Junipero Serra, misjonæren som er kjent for å ha kristnet California, og som nå blir gjort til helgen. Sammen med paven i Washington D.C. var den republikanske speakeren i Kongressen, John Boehner, og demokratenes minoritetsleder og representant fra California, Nancy Pelosi. Foto: Michael Reynolds / Pool via CNP
HELGEN MED PISK: Pave Frans (t.h.) foran en statue av Junipero Serra, misjonæren som er kjent for å ha kristnet California, og som nå blir gjort til helgen. Sammen med paven i Washington D.C. var den republikanske speakeren i Kongressen, John Boehner, og demokratenes minoritetsleder og representant fra California, Nancy Pelosi. Foto: Michael Reynolds / Pool via CNP Vis mer

Gjør helgen av mannen som pisket indianere for gud

Omstridt beslutning fra populære pave Frans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Da pave Frans onsdag kanoniserte den spanske misjonæren, Junipero Serra, i en seremoni i Washington D.C., vekket det sterke følelser.

Mange latinamerikanere i USA mener kanoniseringen av den spansktalende misjonæren Serra er en sårt tiltrengt anerkjennelse av den latinamerikanske historien i den katolske kirken i USA. I dag utgjør latinamerikanere 38 prosent av katolikkene i USA.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer