Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gjør hva som helst for å få oss hjem til våre familier

En video som angivelig skal vise de syv kidnappede estlenderne i Libanon, ble publisert på YouTube.

BLE LAGT UT PÅ YOUTUBE: I 2015-tida norsk tid ble videoen av de sju estlenderne fjernet fra nettstedet. Faksimile: Youtube
BLE LAGT UT PÅ YOUTUBE: I 2015-tida norsk tid ble videoen av de sju estlenderne fjernet fra nettstedet. Faksimile: Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video viser det som skal være de syv estlenderne som ble kidnappet i Libanon i forrige måned. Det er så langt ikke blitt bekreftet at videoen er ekte, melder nyhetsbyrået Reuters.

Videoen ble lastet opp på det libanesiske nyhetsnettstedet lebanonfiles.com og på YouTube i går.

I 2015-tida norsk tid onsdag ble videoen tatt ned.

- Hjelp oss Ett av gislene henvender seg i videoen til den libanesiske statsministeren Saad al-Hariri, kong Abdullah av Saudi-Arabia, kong Abdullah II av Jordan og den franske presidenten Nicolas Sarkozy:

- Vær så snill - gjør hva som helst for å få oss hjem til våre familier så snart som mulig, sier mannen innledningsvis på engelsk.

Deretter gjentar flere av estlenderne det samme budskapet med forskjellige formuleringer: Vær så snill - hjelp oss!

Ingenting annet blir sagt i løpet av den ett minutt og 47 sekunder lange videoen. Videoen er publisert på YouTube av en bruker under navnet «thekidnaper2011».

Utenriksdepartementet i Tallin opplyser til nyhetsbyrået AP at de mottok videon i dag, og sier «det later til at de syv bortførte estlandske borgerne er i live og i god behold». Men de understreket at videoen ikke ga noen informasjon om eventuelle krav eller informasjon om hvem som står bak kidnappingen.

Tatt til fange De syv sykkelturistene ble bortført etter at de på lovlig vis hadde krysset grensen fra Syria onsdag 23. mars.

Mennene fortsatte nedover Bekaadalen, der de ble tatt til fange av væpnede menn og kjørt bort i to varebiler i nærheten av byen Zahle, opplyste sikkerhetskilder i Libanon i etterkant.

Motivet for kidnappingen er så uklart. Politisk motivert bortføring er uvanlig i Libanon. Ikke siden vestlige gisler ble kidnappet under borgerkrigen fra 1975-1990, har bortføringer vært et stort problem. Men mellom 1982 og 1990 ble nesten 100 utlendinger kidnappet i landet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media