Gjør ikke Kohls feil om igjen

BERLIN (Dagbladet): Gerhard Schröder nekter å gi tyskerne konkrete løfter om hvor mye han kan redusere køen av arbeidsløse på fire millioner. - Jeg gjør ikke samme tabben som Helmut Kohl, sier den nye forbundskansleren. Men han vil gjerne ha Kohl som utenrikspolitisk rådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Europas største private fjernsynssender, RTL, stilte i går kveld den kommende kansleren spørsmålet om hvor mange arbeidsløse det vil være i Tyskland om ett år.

- Kohls grove feil var at han sa at han kunne halvere arbeidsløsheten. Da han ikke fikk dette til, lovte han å komme under fire millioner i løpet av høsten. Han tapte valget på sine brutte løfter, svarte Schröder.

Skattelette

Selv nekter han å oppgi tall, selv om det vil skuffe dem som håpet at regjeringsskiftet skal gi nye jobber raskt.

Den nye kansleren nøyer seg med å være generell når han understreker at han om fire år vil måles på om han har fått bukt med arbeidsløsheten, fått slutt på krisa i utdanningsvesenet og skapt like vilkår for øst- og vesttyskere.

I eks-DDR er arbeidsløsheten over 20 prosent.

11 000 kroner i skattelette for familier med gjennomsnittlige og lavere inntekter er det eneste valgløftet der Schröder binder seg med konkrete beløp.

Positiv børs

At aksjeinvestorene ikke frykter en regjering av sosialdemokrater og grønne miljøvernere, viste seg på børsen i Frankfurt i går. Aksjene for de store varehuskjedene som Karstadt og Metro gikk opp ti prosent, bilprodusenten BMW ni. Årsaken er at investorene venter at folk får mer penger mellom hendene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer