- Gjør jobben min tyngre

Regjeringen står foran kritiske avgjørelser for barn og unges velferd. Offentligheten har ikke tilgang til dokumentene som er grunnlaget for beslutningene. Nå vurderer barneombudet å begjære innsyn.

ETTERLYSER RAPPORT: Barneombud Inga Bejer Engh sammen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i februar, før coronakrisen. Bejer Engh ber Ropstad og politikerne slutte å krangle. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
ETTERLYSER RAPPORT: Barneombud Inga Bejer Engh sammen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i februar, før coronakrisen. Bejer Engh ber Ropstad og politikerne slutte å krangle. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare stengte barnehager og skoler norske barn og unge har møtt siden Norge gikk i «lock down» 12. mars. Anbefalingene om å bruke hjemmekontor har også påvirket en rekke andre tjenester som helsestasjon for barn, skolehelsetjenesten og helsestasjoner for ungdom.

Barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikker har hele 83 prosent færre henvendelser etter coronautbruddet, mens helsesykepleiere på skoler er brukt til coronatiltak i stedet for å følge opp ungdommene.

Dette er bare to eksempler regjeringens koordineringsgruppe for tilbudet til sårbare barn og unge under Covid-19-epidemien trekker fram i en rapport som ble publisert forrige uke.

- Nesten alle tjenestene har satt i gang smitteverntiltak som er vesentlig strengere enn rådene Folkehelseinstituttet gir, skriver koordineringsgruppen i sin konklusjon.

- Problematisk og uheldig

Regjeringens koordineringsgruppe har laget ytterligere en rapport der de kommer med forslag til videre tiltak som påvirker barn og unge. Men den er unntatt offentlighet, noe barneombud Inga Bejer Engh reagerer sterkt på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer